dimecres, 11 d’abril del 2012

Quiche de verdures


Ho he d'admetre: La principal raó per la que em vaig decidir a preparar una quiche va ser perquè tenia un munt de clares d'ou que em van sobrar de quan vaig preparar la mona de sara. Em trencava el cor haver-les de llençar i buscant un plat que necessités un bon nombre d'ous vaig pensar en la quiche. En el meu cas, vaig substituir la major part dels ous de la recepta per clares, tal i com feia moltes vegades quan seguia el règim per aprimar que ja us he comentat. És una bona manera de reduir el colesterol que porta aquest plat i no es nota en el resultat final (a part de que potser queda una mica més blanquet). La recepta que us poso aquí contempla el nombre d'ous sencers que necessitareu, però si voleu subsituir-ne uns quants per només la clara, endavant!

Quiche de verdures
(per a 4-6 persones)

1 làmina de pasta brisa
3 ous
1 tassa i mitja de llet (hi ha qui hi posa crema de llet però en el meu cas sempre miro de reduir calories i hi poso llet desnatada)
1 Carbassó
1/2 albergínia
1 ceba
1 pastanaga
75gr de xampinyons laminats
1/2 pebrot vermell
formatge ratllat (jo no el vaig posar pel mateix motiu que abans però he de reconèixer que està molt més bo amb formatge)
Sal i pebre al gust

1.- Preescalfar el forn a 220ºC.
2.- En un motlle rodó de parets baixes col·locar la pasta brisa al fons i fer-la pujar cap a les vores. Retallar la massa que sobresurti per la part de dalt i punxar per tota la base amb una forquilla.
3.- Omplir la pasta brisa amb el carbassó, l'albergínia i la pastanaga tallades a làmines, la ceba a trossets ben petits, el pebrot vermell a cubs també ben petits i els xampinyons laminats.
4.- En un bol batre els ous i la llet. Afegir-hi sal i pebre al gust.
5.- Abocar l'ou i la llet sobre la resta dels ingredients i amb una forquilla "recol·locar" totes les verdures per assegurar que queden cobertes pel líquid.
6.- Empolvorar amb el formatge ratllat.
7.- Baixar la temperatura del forn a 200ºC i fornejar el quiche durant uns 20 minuts aproximadament o fins que veieu que l'ou ja ha quallat.


Nota: Pel que fa al nombre d'ous, és important tenir en compte que se'n necessitaran més o menys en funció de la mida del motlle que feu servir. Una bona norma que acostuma a funcionar és la de posar 1 tassa de llet per cada dos ous o, si us agrada més "potent" una tassa i mitja de llet per cada tres. Aquestes proporcions us han de servir per a un motlle d'uns 22cm. Si el vostre té unes mides diferents només heu de calcular el què us correspon.

Doncs ja la teniu a punt! Les quiches són ideals per sopar acompanyades d'una bona amanida. Són nutritives, saludables i baixes en greixos. A casa ens agraden moltíssim i les preparem de mil maneres diferents. Improvitzar nous sabors és senzillíssim!

1 comentari:

  1. Es una quiché sensacional!!! Jo tambe en tinc una preparada que prompte surtira a la llum, de tomaquets cherry i baco!!!! La mar de bona!!!
    La veritat es que amb verdures la quiché es mes quiché!!

    Petons
    Pascu

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...