dissabte, 14 d’abril del 2012

Baking Friday: Red Velvet Cupcakes


Aquesta setmana hem fet un Baking Friday molt especial. No només ens ho hem pogut combinar amb la Núria per quedar i cuinar alguna cosa ben bona, sinó que també hem comptat amb la seva germana, la Mireia. A més, divendres era l'aniversari de la Núria, pel que hem pogut aprofitar per felicitar-la i celebrar aquest dia tan especial bufant l'espelma d'unes cupcake ben vistoses. Que com és que ens vàrem decidir per unes Red Velvet? Doncs va ser a petició expressa de la Mireia que just acaba de tornar de Londres (quina enveja!!) i ha vingut emocionadíssima després de tastar unes cupcakes delicioses a la capital britànica. Tant li van agradar que a la primera oportunitat s'ha llançat a la cuina per intentar preparar una versió casolana que estigui a l'alçada de les que va tastar. Dificíl? Doncs no. Amb paciència i, sobretot amb moltes ganes, a les noies del Baking Friday no hi ha res que se'ns resisteixi!!

Red Velvet Cupcakes amb Buttercream
(12 cupcakes)

55gr de mantega (temperatura ambient)
150gr de sucre
1 ou
1 cullerada de cacau en pols sense sucre
Colorant vermell (en pols o en pasta)
1 culleradeta d'extracte de vainilla
120ml de sèrum de llet (si no en teniu recordeu que el podeu fer afegint una culleradeta de suc de llimona a la llet i deixar reposar durant 5 minuts)
150gr de farina
1/2 culleradeta de bicarbonat sòdic
1 culleradeta de vinagre de vi blanc


1.- Preescalfar el forn a 170ºC i preparar 12 motlles de cupcake amb els seus respectius paperets.
2.- Batre la mantega i el sucre en un bol. Sense deixar de batre afegir-hi l'ou i l'extracte de vainilla.
3.- En un plat a part tamisar la farina amb el cacau en pols.
4.- Afegir la meitat de la farina i el cacau a la mescla d'abans. Batre. Afegir-hi el sèrum de llet i tornar a batre. Per últim, afegir-hi la resta de la farina i tornar a batre.
5.- Quan la mescla ja estigui ben lligada i sigui homogènia afegir-hi el colorant vermell al gust.
6.- En un vaset petit barrejar el bicarbonat sòdic amb el vinagre. Quan comenci a fer bombolles afegir a la mescla anterior i tornar a batre.
7.- Omplir els motlles de cupcake amb la mescla fins a uns 2/3 de l'alçada total. Fornejar durant uns 20 minuts o fins que l'escuradent punxat al centre de les cupcakes ens sorti net.
8.- Treure del forn i deixar reposar 5 minuts dins del mateix motlle i després sobre una reixeta.

Primera part a punt!! Ara ve la part creativa de les cupcakes. La recepta original que volíem fer ahir portava una cobertura de formatge en crema. La vàrem preparar seguint les indicacions al peu de la lletra però...no va sortir bé. Era molt líquida, tant que era impossible treballar-la amb una mànega pastissera i no haguéssim pogut utilitzar-la per decorar les Red Velvet com es mereixien. Després de donar-li moltes voltes, pensem que el problema va ser que vàrem utilitzar un formatge en crema light i, segurament, no tenia prou consistència. Ens queda pendent tornar-ho a intentar amb un formatge amb més cos...però això ja serà en una altra ocasió.


L'alternativa va ser una buttercream o, el que és el mateix, una crema de mantega. És senzillíssima de preparar:

Buttercream
(per a decorar 12 cupcakes) 

125gr de mantega sense sal a temperatura ambient
225gr de sucre llustre
1 culleradeta d'extracte de vainilla
6 culleradetes de llet (o de nata líquida)

1.- Posar tots els ingredients menys la meitat del sucre en un bol i batre.
2.- Quan estigui tot ben barrejat afegir-hi la resta del sucre i batre durant 4 minuts més.

I ja està!! Senzill, no? Ara ja només es tracta de tenir la destresa necessària per a fer filigranes amb la mànega pastissera. Com sempre, si no hi tenim pràctica, la primera surt una mica "xurro" però la segona segur que ja ens queda "mona de la muerte".

I ara la part més bona de totes: a menjar!! Veureu que bones que estan (molt dolces, però bones!!). Per cert, em diu la Núria, experta en tema de reposteria, que les cupcakes aguanten fins a tres dies i que NO les poseu a la nevera o us quedaran fetes una pedra. Paraula de Núria!!


2 comentaris:

  1. Hola!Ayer por la noche descubrí vuestro blog y me gusta mucho,tanto las recetas como las fotografias!Muy bonitos estos lugares!Un beso!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchísimas gracias Claudia!! Nosotros acabamos de venir a visitarte al tuyo y también nos ha gustado muchísimo. Esto de los blogs es estupendo, no sólo para compartir recetas y otras experiencias sinó también para conocer gente nueva.

      Un abrazo!

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...