dissabte, 21 d’abril del 2012

Pollastre a la parmesana


Abans de seguir la famosa dieta que em va ajudar a aprimar-me un bon nombre de quilos no menjava ni carn ni peix. Es podria dir que era vegetariana? No del tot. Com diu el Brian May, era "majoritariament" vegetariana però menjava algunes coses com formatge, llet i ous. Per què? Doncs no es tractava de quelcom idealista com la protecció dels drets dels animals (i no vol dir que no em preocupin...) sinó més haviat de...fàstic. Ho reconec. No menjava ni carn ni peix perquè em feia moooolt fàstic. El règim que vaig seguir, però, es basava en el consum de proteïnes i era difícil de seguir basant-me només en soja, seitan o tofu (a part de ser molt car!). No em va quedar més remei, doncs, que començar a introduïr alguns aliments que fins llavors descartava a la meva rutina culinària. I què vaig fer per aconseguir menjar-me'ls sense que se'm regirés l'estomac? Fàcil, cuina'ls de manera que no notés el seu sabor. I així continuo, buscant la millor manera de cuinar la carn i el peix per tal d'aconseguir que no m'adoni que estic menjant carn o peix.

La recepta d'avui segueix aquesta norma. Menges pollastre, però no te n'adones. El què si que us puc dir és que el notareu molt tou, que es desfà a la boca i tot plegat té un sabor...deliciós!

Pollastre a la parmesana
(per a 4 persones)

3/4 de tassa de pa ratllat
3/4 de tassa de formatge parmesà ratllat
4 pits de pollastre desossats i tallats per la meitat horitzontalment
1 ou gros batut lleugerament
800gr de tomàquet triturat
4 cullerades soperes d'oli d'oliva
Mozzarella ratllada
All en pols
Sal i pebre

1.- Encendre el grill del forn i col·locar la safata a la segona posició començant des de dalt.
2.- En un plat barrejar el pa ratllat i el formatge parmesà.
3.- Abocar el tomàquet triturat en una plata ben grossa apta pel forn i condimentar amb sal i pebre al gust.
4.- Posar una paella al foc amb dues cullerades d'oli d'oliva.
5.- Passar cada tros de pit de pollastre per l'ou batut i després per la barreja de pa ratllat i parmesà. Col·locar a la paella. Probablement no us hi cabran tots d'una sola vegada. Quan hagueu de fer la segona tanda, afegir la resta d'oli d'oliva a la paella.
6.- Coure els filets de pollastre uns 3-4 minuts fins que estiguin lleugerament daurats per cada banda. Retirar del foc i col·locar sobre el tomàquet triturat.
7.- Repartit una bona quantitat de mozzarella ratllada per sobre de cada filet de pollastre.
8.- Condimentar amb all en pols al gust.
9.- Posar al forn i coure uns 8-10 minuts o fins que veieu que la mozzarella ja s'ha fos i comença a tenir petites taques de color marró.


No em direu que no és ràpida i senzilla de fer. Ho podeu preparar com a plat únic o acompanyar d'un bon plat d'amanida. El cert és que omple moltíssim però, a la vegada, és molt lleuger ja que està cuinat al forn i sense gaire oli. Ah! Els que no pateixin per les calories poden substituir el tomàquet triturat per alguna altra salsa de tomàquet o per tomàquet fregit. Amb el tomàquet triturat, però, us asseguro que també queda molt gustós. Bon profit!

2 comentaris:

  1. No cuinat mai el pollastre així, arrebossat i amb salsa acabat al forn.... és veritat que ha de quedar ben gustós!

    ResponElimina
  2. I tant que hi queda! A més, es desfà a la boca... Ho has de provar!!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...