dimarts, 3 d’abril del 2012

Tassetes d'Strawberry Cheesecake


 Moltes vegades els ingredients més simples, ben combinats, donen com a resultat el plat més sorprenent. Això és el què mica en mica vaig descobrint amb les meves cuinetes. Com ja deia en alguna altra ocasió, em sembla ben bé com si jugués a fer màgia. A vegades, el què poses dins al forn s'assembla ben poc, o gens, al què n'acabarà sortitn una mitja horeta després. Potser, sense saber-ho, les cuines (i els forns en concret) són alguna mena de laboratori secret de mags i fades...

Tonteries a part, fa uns dies em va tocar improvitzar alguna cosa de postres que fos ràpida i senzilla de fer per celebrar que el Jordi havia acabat les classes i que les notes que havia portat a casa eren molt millors del què ens esperàvem. Evidentment, vaig obrir la nevera i amb el què vaig trobar allà mateix vaig decidir fer aquestes tassetes que, estava segura, li encantarien. Tenen, exactament, tots els ingredients que poden conquistar al meu fill (i ho vaig aconseguir, és clar).

Tassetes d'Strawberry Cheesecake
(12 tassetes aprox.)

1 paquet de pasta de full (descongelat)
1 ou (batut)
1 tassa de formatge en crema (tipus Philadelphia) a temperatura ambient
3 cullerades de sucre llustre
4 gotetes d'essència de vainilla
1/2 tassa de nata (ben freda)
Perletes de xocolata o 4 maduixes tallades a làmines


1.- Preescalfar el forn a 180ºC
2.- Desenrotllar la pasta de full sobre una superfície lleugerament enfarinada. Aplanar-la amb un corró i tallar-la a quadradets d'uns 7cm aproximadament. (D'una làmina de les de Casa Tarradellas me'n van sortir uns 12).
3.- Col·locar els quadradets dins de motlles de muffin o magdalena (molt millor si els engrasseu abans) apretant el centre a la part inferior i deixant les puntes dels quadrats mirant enlaire. Pintar les puntes de cada quadrat amb l'ou batut i punxar els "culs" dels motlles amb una forquilla.
4.- Coure al forn durant 10 minuts o fins que la pasta de full estigui de color marró-daurat. Retirar les tassetes del forn i deixar refredar dins dels motlles uns 5 minuts. Després desemmotllar i deixar refredar del tot sobre una reixeta.
5.- Abocar el formatge en crema en un bol i remena'l bé amb una cullera fins que veiem que està tou (Compte! Si el batiu amb una batedora elèctrica us quedarà tant tou que acabarà sent líquid i no el podreu posar sobre les tassetes perquè us caurà pels costats!! Us ho dic per experiència!!). Afegir-hi el sucre llustre i la vainilla i mesclar-ho tot bé.
6.- Afegir la nata a la mescla anterior i mirar de lligar-ho tot sense moviments bruscs per evitar que ens quedi massa líquida.
7.- Posar una cullerada de la mescla dins de cada tasseta. Si ho creieu necessari, posar-les uns 10 minuts a la nevera per aconseguir que quedi més sòlida. Adornar amb les làmines de maduixa o amb perletes de xocolada i, si ho voleu, amb una mica més de sucre llustre.

I ja les teniu!! No són molt aptes per a l'operació bikini però també les podeu preparar amb formate i nata light i així us sentireu menys culpables. De totes maneres, quan hi ha quelcom a celebrar sempre és bo permetre's un petit luxe, no us sembla?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...