diumenge, 1 d’abril del 2012

Rotllets de pizza de pasta de full


Aquesta recepta és senzillíssima de fer i us farà quedar moooolt bé si teniu canalla a casa. No sé si als vostres fills els hi passa el mateix que al meu, però és que el Jordi podria viure només de pizza. Quan em va caure a les mans aquesta recepta de seguida em vaig proposar de fer-la un divendres o disssabte a la nit per veure quina era la seva reacció. Us la podeu imaginar? Ara, cada cap de semana em demana rotllets de pizza!

Rotllets de pizza de pasta de full
(per a 3-4 persones)

1 paquet de pasta de full (descongelat)
1 potet de tomàquet fregit (podeu utilitzar tomàquet natural si voleu rebaixar el nombre de calories)
10 talls de xoriço (o altre embotit que us agradi)
6 talls de llangonissa (ídem)
Mozzarella ratllada (o formatge light si voleu reduir calories)
1 ou
Orenga
Alfàbrega
Sal i pebre

1.- Preescalfar el forn a 200ºC
2.- Desenrotllar la massa de pasta de full i aplanar una mica amb el corró. No cal que la deixeu més prima del que està, és només per treure els "bonys" que a vegades té d'haver estat plegada.
3.- Aporofitar el mateix paper vegetal en què ve enrotllada per cobrir una plata de forn.
4.- Escampar el tomàquet fregit per tota la superfície de la massa (pizza).
5.- Col·locar l'embotit al damunt. Per la mida de la massa que utilitzo habitualment, acostumo a posar files de 3 i després, aprofitant els forats que queden entre els tres tall, dos talls de l'altre embotit. I vaig omplint la massa de files de tres i files de dos.
6.- Espolvorejar amb una mica de sal, pebre i orenga.
7.- Cobrir-ho tot amb formatge ratllat.
8.- Enrotllar la massa sobre sí mateixa com si fessim un caneló gegant. Al principi sembla que tot l'embotit es desplaça cap al centre de la "pizza", però si l'aguantem a la vegada que enrotllem veureu com queda bé. Quan estigui tot enrotllat procurar que la "costura" quedi a la part de sota del caneló (és a dir, deixar a la part de baix el final de la massa).
9.- Batre l'ou lleugerament i amb un pinzell de cuina pintar generosament tota la part superior del caneló.
10.- Un cop tot ben untat espolvorejar una bona quantitat d'alfàbrega per damunt.
11.- Ara bé la part més "difícil", si és que es pot dir així. Amb un ganivet molt ben esmolat (mooooolt ben esmolat), tallar el "caneló" en rodanxes d'un dit de gruix aproximadament. És imporant que el ganivet sempre baixi en perpendicular a la massa i van molt millor els ganivets que no tenen serreta. Si us sembla que la pizza es desmunta al passar-hi el ganivet, mireu d'apretar-la amb els dits pels costats, encara que això signifiqui que perdi una mica la forma rodona. A més, si us trobeu amb un tall d'embotit "rebel" que no es vol cabar de tallar, podeu fer servir unes tisores de cuina per acabar de separar la vostra rodanxa de la resta.
12.- Col·locar cada una de les rodanxes de pizza sobre la plata del forn que hem cobert amb el paper vegetal procurant deixar una separació entre elles. No us preocupeu si us sembla que els talls no han quedat gaire macos o rodons. Quan la pasta de full s'infli us asseguro que us quedaran perfectes.
13.- Posar al forn uns 15-20 minuts o fins que veieu que la pasta de full ha agafat un to marró-daurat.
14.- Retirar del forn, deixar refredar sobre la mateixa plata uns 5 minuts i menjar calents.

No cal que us digui que aquesta recepta admet tota mena de variacions. Podeu canviar l'embotit per tonyina i gambetes petites, o per pebrot escalivat i ceba... Les combinacions són infinites, però heu de tenir en compte que ni siguin ingredients molt "rígids" que després no us permetin enrotllar la massa sobre sí mateixa.
Doncs ja ho teniu, cruixents i saborosos. Bon profit!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...