dilluns, 9 d’abril del 2012

Els millors Scones que he tastat mai! - Scones de nabius vermells i llimona


Aquests dies de vacances et permeten anar a un ritme molt més tranquil. No cal posar-te el despertador si no vols (ja ens desperta el Guix quan vol anar a passejar); pots passar-te les hores fent bricolatge o a la cuina provant de fer aquells plats que tens a la llista però que amb els horaris de cada dia has de deixar de banda, etc. I pots fer allò que tant els hi agrada als anglesos (i a nosaltres també!)...disfrutar de l'hora del te.

Va ser l'any 1992 quan vaig provar per primera vegada el què els anglesos anomenen un "Cream Tea". Es tracta de te servit amb uns pastissets típics anoments scones que es parteixen per la meitat i s'omplen primer de mantega, després de melmelada (habitualment de "Blackcurrant" o de maduixa) per acabar "coronant-los" amb una mica de nata. Ho sé, no és que sigui gaire dietètic ni adequat per a "l'operació biquini", però he de confessar que difícilment ningú és capaç de resistir-s'hi!

Els scones acostumen a ser rodons a Anglaterra i triangulars o rectangulars als Estats Units o Austràlia. Els podeu trobar "plain" (que vol dir sense res a dins) o farcits de panses, fruita, etc. Fins al moment sempre els havia preparat "plain" seguint la recepta que em va passar una amiga anglesa. Ahir, però, vaig provar la què us passo a continuació i que...ha sigut tota una revelació!

De veritat us ho dic: no hi ha res com un bon te amb uns scones (no cal que hi poseu la resta de parafernàlia del "Cream Tea" si us fa por no poder-vos cordar els pantalons després) i són molt, molt, molt senzills i ràpids de preparar. Ah! I si us els mengeu encara calentonets, una estoneta després de sortir del forn...veureu com a partir de llavors ja no podreu passar sense la vostra hora del te.

Scones de nabius vermells i llimona
(12 Scones)

2 tasses i mitja de farina
1/2 tassa de sucre
1 cullerada de llevat
1/2 culleradeta de sal
85gr de mantega sense sal (freda i tallada a cubs petits)
2 cullerades de pela de llimona ratllada
1 tassa de nabius vermells (poden ser deshidratats)
1 ou gros i un rovell
1 tassa de nata líquida


1.- Preescalfar el forn a 200ºC i preparar una safata amb paper vegetal.
2.- Preparar la ralladura de llimona i reservar.
3.- Barrejar la farina, el sucre, el llevat i la sal en un bol gros.
4.- Afegir-hi la mantega i amb les mans anar esmicolant-la fins que tot plegat quedi com unes molles de pa. No ha de quedar ben barrejat, simplement heu de notar que la farina queda "bruta" de mantega i que es formen una mena de grumulls petits com molles de pa.
5.- Afegir-hi la llimona ratllada i els nabius vermells i remenar bé.
6.- En un plat a part batre l'ou, el rovell i la nata líquida. Un cop ben batuts afegir a la mescla anterior. Remanar el just per a què la farina quedi impregnada d'ou i nata però no insisitir massa. El secret per a que els scones no ens quedin durs com una pedra és treballar ben poc la massa. Un cop veieu que tota la farina ha quedat coberta per l'ou, encara que la mescla no sigui homogènia, parar de remanar.
7.- Aquesta és la part més empipadora. Enfarineu bé, moooolt bé, el marbre de la cuina. Enfarineu-vos també moooolt bé les mans. Traspasseu la massa del bol al marbre i sense amassar ni fer servir un corró anar donant-li copets fins que ens quedi en forma de pastís d'uns dos centímetres de gruix aproximadament. Se veieu que s'enganxa molt a les mans podeu anar-vos "sucant" amb més farina.
8.- Amb un ganivet ben esmolat tallar la massa com si tallessiu un pastís (que quedin triangles). Us en poden sortir fins a 12. Veureu que després de cada tall el ganivet queda ple de massa. Retireu-la, enfarineu la fulla del ganivet i feu el tall següent.
9.- Un cop tallats, traspassar els scones a la safata del forn amb molt de compte deixant una separació d'un dit, aproximadament, entre ells. Si durant els trasllat veieu que perden la forma o que s'enganxen no patiu. Moldegeu-los una mica amb les mans un cop estiguin sobre la safata. Ja veureu que quan surtin del forn estaran perfectes.
10.- Fornejar durant uns 20 minuts o fins que agafin una tonalitat daurada.

I apa! A preparar un bon Cream Tea i a degustar-los. I feu-me cas: no hi ha res com menja'ls acabats de sortir del forn (bé, quan s'hagin refredat una miqueta). Es desfan a la boca! Enjoy them!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...