dilluns, 16 d’abril del 2012

Salmó amb maduixes i llima


Ho sé. Quan un llegeix el nom d'aquesta recepta no pot evitar posar una cara una mica estranya: salmó i maduixes?? Jo vaig fer exactament el mateix. Ara, però, és quan em toca intentar convèncer a tothom qui em pugui estar llegint de que si ho proven no se n'arrepentiran i descobriran una nova manera de cuinar salmó que, de ben segur, tornaran a repetir. La barreja de sabors és absolutament increïble. Us ho ben asseguro. He anat tastant la salsa mentres la preparava i admeto que en algun moment he arribat a pensar que avui ens quedàvem sense dinar. Però un cop tot llest i posat al plat... La millor prova de que el resultat ha estat bo sempre és la reacció de l'Andy quan fa la primera queixelada i en aquest cas...bé, no puc reproduir les seves paraules exactes perquè algú les podria trobar inapropiades però vindria a ser un "boníssim" amb una gran dosi d'entusiasme i quelcom més d'instensitat (ja m'enenteu...)

I d'on ha sortit aquesta recepta? Doncs la vaig llegir al blog de cuina de "El País" anomenat "El Comidista" fa ben poques setmanes. Explicava el seu autor que en un concurs de cuina per a periodistes la Mónica Escudero havia obtingut el primer premi gràcies a aquesta combinació increïble de sabors. Voleu comprovar si realment es mereixia guanyar? Doncs endavant!

Salmó amb maduixes i llima
(per a 4 persones)

4 lloms de salmó nets i sense espines
300gr de maduixes ben madures (el què siguin ben madures és molt important)
2 llimes
1 ceba tendra petita
Julivert picat
Sal i pebre
2 cullerades d'oli d'oliva

Una petita matisació abans de començar. La recepta original parlava de cuinar el salmó en una paella o a la planxa durant uns 10 minuts de manera que quedés cuit per fora però cru per dins. Jo, amb el que em costa menjar peix, no m'hi he vist en cor i he optat per cuina'l bé al "papillot" sense gaires condiments per a no modificar el sabor de la recepta però assegurant-me que quedava cuit (i ben cuit!). I així és com us passo la recepta. Si voleu preparar-la com ho ha fet la seva creadora, doncs endavant!


1.- Col·locar cada llom de salmó en el centre d'un tros de paper d'alumini prèviament untat amb una mica d'oli d'oliva. Afegir-hi sal i pebre al gust i embolicar bé de manera que els farcellets quedin ben segellats.
2.- Fornejar a 190ºC durant 22 minuts.
3.- Mentrestant, tallar les maduixes a trossets ben petits. Posar-les en un bol i aixafar-les amb una forquilla per a que deixin anar el suc i quedin amb forma irregular.
4.- Picar la ceba tendre molt petita i afegir a les maduixes.
5.- Esprémer el suc de les dues llimes i afegir a la mescla anterior.
6.- Afegir-hi el julivert i rectificar de sal i pebre (sí, ja sé que sona estrany això de posar sal i pebre a les maduixes, però feu-me cas, val la pena provar-ho)
7.- Finalment, afegir dues cullerades soperes d'oli d'oliva i barrejar bé. Deixar macerar fins que el salmó estigui llest.

El plat s'ha de servir amb el salmó calent i la salsa de maduixes i llima per sobre. A la mateixa recepta parlava d'acompanyar aquest plat amb una amanida amb poma vermella i nous i és exactament el què hem fet a casa. L'hem amanit amb una mica de vinagre de mòdena i tot plegat estava deliciós. Com deia l'Andy, avui dilluns hem fet ben bé un dinar de diumenge! I en només 25 minuts. Qui vol anar de restaurant podent menjar així de bé a casa?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...