dilluns, 2 d’abril del 2012

Pastissets de tonyina 0,0


Fa uns dies us vaig parlar de com vaig aconseguir perdre pes en relativament poc temps, sense recupera'l després i, el més important, sense haver de deixar de menjar les coses que em venien de gust. El truc, com sempre, és saber què mengem o com podem "transformar" un plat de manera que el poguem incloure en una dieta determinada. En el meu cas, vaig seguir una dieta proteínica pel què molts dies havia de menjar proteïnes però sense cap tipus d'acompanyament vegetal. Això feia que, a vegades, els plats poguessin semblar aborrits o monòtons. Solució? Imaginació al poder i molta, molta, molta recerca per internet per buscar alternatives.
Avui us parlo d'un plat que em va salvar un munt de sopars i que, a la vegada, està molt bo. Tant, que tot i que ja fa molts mesos que he donat el règim per acabat, molts dies encara el cuino i el mengem tota la familia. Es tracta del pastís de tonyina (que he rebatejat com 0,0 per deixar clar que és totalment apte per a l'operació biquini). Habitualment el cuino en un motlle per a plum cake, però avui m'he posat creativa i he repartit la massa en motlles per magdalenes (de silicona, no ho feu sobre els de paper que és molt liquída i es desferà tot, eh?). El resultat és aquest que veieu. Són macos, no?

Pastissets de tonyina 0,0
(per a 3-4 persones)

3 llaunes de tonyina al natural
2 ous (o, si patiu pel colesterol, dues clares)
3 cullerades de formatge batut 0% M.G. o de iogurt desnatat natural
1 cullerada de tomàquet fregit (si voleu rebaixar encara més les calories podeu posar-hi tomàquet triturat o no posar-n'hi)
100ml de llet desnatada
1 o 2 bastonets de "surimi"
Sal al gust
Alfàbrega

1.- Preescalfar el forn a 180ºC.
2.- Obrir les tres llaunes de tonyina i posar-les a escórrer.
3.- Batre les clares dels ous a punt de neu.
4.- Afegir-hi els rovells batuts (si els hi volem posar), el formatge (o iogurt), el tomàquet, la llet i la sal i batre-ho tot fins que quedi una mescla homogènia.
5.- Si no us sap greu trobar trossets de tonyina al mig del pastís, abocar-la a trossets petits dins de la mescla anterior. Si, al contrari, us fa una mica de "mania" trobar-hi coses sòlides, us recomano triturar la tonyina amb el túrmix i una mica de la mescla anterior i després barrejar-ho tot altra vegada. Afegir-hi l'alfàbrega.
6.- Abocar la mescla dins un motlle de plum cake o de motlles de magdalena (o muffins).
7.- Si voleu, podeu tallar els bastonets de "surimi" en trossets petits i tira'ls dins dels motlles. En cas contrari, podeu posa'ls per sobre o al voltant del pastís un cop estigui cuit.
8.- Posar al forn i fornejar uns 20-30 minuts (depenent de si heu fet servir el motlle més gran o més petit).


A la fotografia he decorat un dels pastissets amb maionesa baixa en calories, però podeu no fer-ho per "estalviar" encara més. També podeu substituir-la per tomàquet triturat, que hi combina la mar de bé. En tot cas, és un altre plat senzill i molt ràpid de preparar i que, tot i ser molt gustós, no us farà sentir gens culpables. Qui diu que fer règim és avorrit?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...