dimecres, 25 d’abril del 2012

Calamars farcits contrarrellotge


Bé, el títol de la recepta potser és una mica dramàtic. Ho reconec. Però el que volia donar a entendre és que aquest és un plat que típicament es prepara en cap de setmana o en un dia especial perquè se li presuposa temps i dedicació...però que també és possible de preparar un migdia qualsevol d'entre setmana si agafes certes dreceres. I és el què vam fer a casa ahir mateix: uns calamars farcits ben aparents i, sobretot, ben gustosos!

Una vegada més, he d'admetre que mai abans havia cuinat calamars farcits. Tampoc entrava en els meus plans, no us penseu. Va ser dissabte, quan vam anar a fer la compra setmanal al Carrefour, que vaig veure tota una "panera" de calamars farcits a la secció del peix fresc. Li vaig preguntar a la peixatera de què era el farcit i em va explicar que elles mateixes els farcien de potes de calamar i gambes (si m'arriba a dir que el farcit era de carn ara mateix no estarieu llegint aquesta recepta!). No eren especialment cars (si no recordo malament, 10 calamars em van costat uns 7 euros i escaig) així que vam decidir intentar-ho. És clar que, abans que res, vaig fer una recerca exhaustiva de receptes per tots els blogs de cuina catalana que vaig trobar buscant-ne una que s'avingués primer als gustos de casa, que fos senzilla i ràpida de preparar i que no em demanés una llista d'ingredients quilomètrica o difícils d'aconseguir. D'entre les que vaig trobar, vaig fer una mena de "megamix" i el resultat, val a dir, va ser força exitós. Tant, que ja hem afegit els calamars farcits al quadre de menus setmanals que seguim a casa.

Calamars farcits de gambes
(per a 4 persones)

12 calamars farcits
1 grapat de gambes pelades (poden ser congelades)
1/2 ceba
300gr de tomàquet triturat
1 dent d'all
1 vas de caldo de peix
1/2 vas de vi blanc
Oli d'oliva
Julivert
Sal i pebre

1.- Si les gambes són congelades posar-les en un plat soper amb aigua freda.
2.- Posar un parell de cullerades d'oli d'oliva en una cassola grosseta i coure els calamars uns tres o quatre minuts per cada banda. D'aquesta manera els calamars deixen anar l'aigua que puguin tenir.
3.- Reservar en un plat a part els calamars i buidar la cassola de l'aigua que pugui haver-hi quedat. Posar una mica més d'oli a la cassola i sofregir-hi la ceba picada ben fineta fins que quedi tobeta (uns 3 o 4 minuts).
4.- Afegir-hi el tomàquet triturat i la dent d'all picada i sofregir uns minuts més.
5.- Tornar a posar els calamars a la cassola i afegri-hi el vas de caldo i el mig vas de vi blanc. Condimentar amb sal i pebre al gust i amb el julivert.
6.- Deixar fer xup-xup a foc mig durant uns 20-25 minuts o fins que s'hagin reduit el caldo i el vi blanc.
7.- De tant en tant donar la volta als calamars per a què no es cremin i, a meitat de cocció afegir-hi les gambes.

I a sucar-hi pa!! Si en teniu a casa també hi podeu afegir unes petxines, o pèsols, o... La veritat és que admet forces variacions, però el procediment és bàsicament el mateix. És una recepta que no costa gens de preparar i que et permet anar fent altres coses mentres la tens al foc. I el resultat...bé, ja m'ho direu vosaltres mateixos!


2 comentaris:

  1. No he comprat mai els calamars ja farcits a la peixeteria, però em sembla una idea molt pràctica!
    Amb les gambetes ha de quedar una salseta molt bona, ideal per sucar-hi pa ;)

    ResponElimina
  2. Hola!! Ara que us he descobert, visite el vostre blog. A mi també m'agrada tot el que heu anat fent per ací. Salutacions

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...