divendres, 27 d’abril del 2012

Brownies de xocolata amb ametlla i llet de coco


Ja feia molts dies que el Jordi m'insistia en què li preparés alguna cosa per esmorzar que portés xocolata i, és clar, la mama (o sigui, jo) no li podia dir que no. Per Sant Jordi vaig fer un pacte amb l'Andy i li vaig demanar que em canviés la rosa per un llibre i, com que ell tampoc em sap dir que no, va acceptar. El llibre que vaig escollir va ser un receptari de cuina lleugera ple de plats senzills i baixos en greix. El vaig fullejar a la parada mateix i me'n vaig enamorar de seguida. Que què hi té a vuere tot això amb la recepta d'avui? Doncs que a la secció de postres del llibre mencionat hi havia un brownie de xocolata que va enamorar al meu fill. Doncs apa! Ja tenia feina! La llàstima va ser quan al matí escollit per a dur-la a la pràctica (o sigui, ahir) em vaig adonar que la recepta contenia alguns ingredients que no tansols no coneixia sinó que segur que no trobaria per la zona. Una llàstima, la veritat! La vida, però, sempre et dóna sorpreses, no us sembla? Als cinc minuts vaig actualitzar el meu correu i vaig rebre la newsletter de Directo al paladar en la què hi sortia la recepta que ara mateix us passo. A més, casualitats de la vida, un dels ingredients era la llet de coco que feia només dos dies havia comprat al Lidl aprofitant la seva "Setmana Asiàtica" a només 1,39€ el pot de 400ml. I, per acabar-ho d'arrodonir, també portava farina d'ametlla de la que encara en tenia mitja bossa de la que em va sobrar del pastís de mousse de torró que vaig preparar pel Jordi. Com veieu, tot semblava indicar que la recepta a preparar havia de ser....aquesta!

Brownies de xocolata amb ametlla i llet de coco
(motlle de 18cm x 27cm)

250gr de xocolata negra
120ml de llet de coco
175gr de sucre
175gr de mantega (jo vaig fer servir mantega light per compensar una mica...)
4 ous
150gr de farina
1/2 sobre de llevat
100gr de farina d'ametlla

1.- Preescalfar el forn a 180ºC.
2.- Posar en un pot apte per anar al bany Maria la xocolata i la mantega. Posar-ho al foc i anar remenant sense parar fins que la xocolata s'hagi desfet completament. Retirar del foc i de l'aigua calenta.
3.- Sense deixar de remanar en cap moment afegir-hi el sucre. Quan estigui totalment incorporat afegir-hi la llet de coco i mesclar bé.
4.- Incorporar la farina d'ametlla i assegurar que també queda perfectament integrada a la massa.
5.- A continuació afegir-hi el llevat i els ous un a un.
6.- Per últim, i quan la resta d'ingredients formin una mescla homogènia, afegir-hi la farina tamisada.
7.- Cobrir el motlle amb paper de forn (o engrassa'l simplement), abocar-hi la mescla i posar al forn uns 45 minuts o fins que un escuradents punxat a la part central surti totalment net.

Veureu a les fotos que no us he posat el brownie sencer. Simplement no he pogut. Com ja us vaig comentar el forn de casa no va bé. De fet, va mooooolt malament i el brownie va sortir....bé, val més que ni us ho expliqui. Encara gràcies que hem pogut salvar un parell de trossos que es veien bastant "decents" per fer les fotos. Era una llàstima no fer-ho perquè si bé la seva presència és un desastre, de gust està boníssim. No és gens dens com acostumen a ser la majoria de brownies i l'ametlla i la llet de coco li dónen una textura molt fina. És simplement deliciós. A més, si voleu, el podeu decorar amb sucre llustre tal i com hem fet nosaltres o, si voleu un gust de coco més intents, amb coco ratllat. Segur, però, que vosaltres el podreu fer sense problemes! A casa tot just estem esperant el noi del servei tècnic altra vegada. Aviat serà un més de la familia! Ja us anirem explicant com acaba el tema, d'acord?

6 comentaris:

  1. Caram, quantes casualitats, je je je...
    No he provat mai un brownie amb llet de coco, a part del sabor li ha de donar una textura molt suau. Ho provaré ;)

    ResponElimina
  2. Molt, molt suau! És curiós perquè sembla que hagi de ser molt dens però després es desfà a la boca. Ha sigut tota una troballa això de posar-hi el coco. :)

    ResponElimina
  3. Un brownie boníssim!!!
    He estat mirant les teves receptes i, a part d'estar molt ben presentades, són de les que a mi m'agraden: sanes i ràpides!
    Per això et comentaré una cosa que potser desconeixes: al llet de coco és molt energètica, i gairebé tots els greixos que té són saturats, d'aquells que no van bé per al nostre sistema cardiovascular. Fes la prova: posa en un cassó llet de coco a foc suau i deixa-la evaporar. Al cap de l'estona veuràs que al cassó només hi ha oli!!!
    Tornaré a passar per aquí, que m'encanten les teves flors, les teves receptes i ....potser fins i tot arribaré a veure la barbacoa!!!
    Petons

    ResponElimina
  4. Hola Margarida!
    Moltíssimes gràcies! Ja teníem una lleugera idea de la "contundència" de la llet de coco, però és que l'Andy no s'hi pot resistir. Així que de tant en tant li miro de donar un caprici (però sense abusar, eh?). ;-) Serà un plaer tenir-te per aquí. Torna quan vulguis i celebrem plegats la inauguració de la barbacoa! jejejeje.
    Petons!

    ResponElimina
  5. Hola,
    Acabo de descobrir-te i m'estic passejant per casa teva.
    Si hi poso llet normal quedarà bo igual, veritat? és que a mi el coco no m'agrada gens ni mica!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Dolça!

      Benvinguda a Alfriston Cottage! Ens fa molta il·lusió que ens vinguis a visitar! ;-)
      Respecte a la llet de coco dir-te que en aquesta recepta quasi que ni notaràs els seu gust. És només un lleuger aroma i el fet que li dóna sensació de lleugeresa al brownie. Si, de totes maneres, vols substituir-la, jo no li posaria llet normal (les meves experiències amb la llet als pa de pessics o brownies és que al cap d'un parell de dies hi tones un lleuger olor a agre). No sóc una experta, però abans hi posaria uns 90-10ml d'oli vegetal suau (tipus girasol). D'aquesta manera mantindàs aquesta esponjositat del brownie.
      Si t'animes a provar-ho m'ho expliques, d'acord?

      Una abraçada!

      Eva

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...