dijous, 24 de maig del 2012

Muffins de cranc i formatge


Vull pensar que això mateix li passa a tothom que es posa a la cuina o, al menys, jo em consolo pensant-ho. I és que quan tinc a les mans qualsevol llibre de receptes, o navego per la xarxa buscant inspiració, sempre acabo enamorant-me de receptes que, més o menys, porten els mateixos ingredients.

Plats o ingredients que enamoren a la cuinera oficial d'Alfriston Cottage. Un, dos, tres...responda otra vez!:
  • El formatge
  • La pasta de full
  • El pollastre
  • Les salses tipus pesto
  • La pasta
  • Els crumbles
  • Els plum cakes
  • El formatge altra vegada...

En fi...que quan arriba el moment de cuinar i, per tant, d'anar a buscar una recepta, a vegades em sembla que dono voltes sobre el mateix una vegada, i una altra, i una altra... Una de les solucions que fa temps que aplico a aquesta petita distorsió que pateixo, és la de cuinar plats que, si bé porten aquests ingredients, tenen formes curioses o es preparen de forma diferent a com es fa "habitualment" (o, al menys, a com jo els faria).

La recepta que us porto avui entraria en aquesta categoria. Es tracta d'uns pastissets fets, entre d'altres coses, amb carn de cranc i formatge cremós (com no?)...però en forma de muffins i arrebossats amb pa ratllat. La vaig trobar en un blog de cuina anomenat The Galley Gourmet d'una noia d'Illinois i em va agradar només veure-la (a part de que complia amb els ingredients indispensables...). No l'he seguit al 100% però sí en allò essencial. Espero que us agradi!



Muffins de cranc i formatge
(12 muffins)

170gr de formatge cremós (tipus Philadelphia) a temperatura ambient.
1 tassa i dues cullerades de formatge parmesà ratllat
Un ou de mida XL (ben gros)
1/4 de tassa de crema de llet agre (només cal que afegiu un rajolí de suc de llimona a la crema de llet i la deixeu reposar uns 5-10 minuts)
1/2 culleradeta de pela de llimona ratllada
3 cullerades de cibulet picat (i una mica més per decorar els muffins)
Sal al gust
200gr de carn de cranc picada (tipus Surimi)
1 tassa i quart de pa ratllat
5 cullerades de mantega sense sal fosa

1.- En un bol mitjà batre el formatge cremós amb unes varilles fins que quedi esponjós. Afegir-hi 1/4 de tassa de formatge parmesà i l'ou i tornar a batre fins que quedi tot lligat.
2.- Incorporar la crema de llet, la pela de llimona, una cullerada de cibulet i sal al gust. Barrejar-ho tot bé i afegir-hi el cranc trinxat. Un cop ben barrejat, tapar-ho amb film transparent i guardar a la nevera. Aquesta mescla es pot fer el dia abans si es vol.
3.- Preescalfar el forn a 180º i engrassar una plata de 12 muffins o 12 motlles de silicona (si és una plata millor ja que aquests muffins són molt fràgils i a l'intentar treure'ls dels motlles de silicona és possible que en fem malbé algun...)
4.- En un altre bol mitjà barrejar el pa ratllat amb el formatge parmesà restant i el cibulet que ens quedava. Afegir-hi la mantega fosa i amb una forquilla anar "amassant" fins que tot el pa quedi impregnat de mantega.
5.- Posar dues cullerades de la mescla de pa ratllat al "cul" de cada muffins i apretar amb la part de sota d'una cullera per a que quedi una capa compacta (feu-me cas, amb els dits et "pringues" més però queda molt millor i vas més depressa). Es tracta de que els hi donem la forma d'una tasseta de manera que ens quedi pa a sota i una mica de pared aixecada pels costats.
6.- Omplir totes les "tassetes" amb la mescla de carn de cranc que col·locarem en forma de "boleta" (no cal que siguin perfectes!) dins de les "olles" de pa.
7.- Empolvorar les boletes de carn de cranc amb el pa ratllat que ens ha sobrat de manera que tot el cranc quedi cobert.
8.- Coure al forn uns 30 minuts fins que agafin un to daurat i estiguin "presos". Un cop cuits treure'ls i deixar reposar dins dels meteixos motllos uns 5 minuts.
9.- Anar amb molt de compte a l'hora de desemmotllar els muffins. És bo passar la fulla d'un ganivet pels costat per a desenganxa'ls una mica abans de retira'ls. I que ningú s'espanti si van "perdent" pa ratllat. És normal!


La combinació del cruixent del pa exterior i la cremositat del formatge de dins és simplement deliciosa. Ideals per picar o per sopar amb una amanida. Els "jutges" gastronòmics de casa en van quedar molt contents (ja, ja sé que ells no són gaire objectius...), però també en vaig donar uns quants a Mr. & Mrs. Towers i em van dir el mateix. Així que us animo a que els proveu de fer un dia perquè no us decebran!
 


14 comentaris:

  1. Te n'has sortit fantàsticament bé, Eva! Ningú diria que aquests muffins porten el que dius. Debilitat Marina? També el formatge! Per tant, amb formatge cremós i cranc, compro inmediatament el teu pastisset... le fotos són precioses, t'ho he de dir! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Marina: Tú siempre tan generosa en tus comentarios. Nos encanta saber que nuestras propuestas tienen tan buena acogida. Y como siempre, intentando mejorar.
      Saludos desde Waterbridge.

      -Andy-

      Elimina
  2. El traductor de google no funciona muy bien y hay algunas cosas que se me "escapan" pero estos muffins tienen una pinta buenísima!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola: No te preocupes por ello. Cualquier duda que tengas estaremos encantados de aclarártela. Pero vaya por delante que además de tener buen aspecto, estos muffins son deliciosos. Claro que, como dice Eva. mi opinión no es muy objetiva. Nos vemos por aquí.
      Saludos desde Waterbridge.

      -Andy-

      Elimina
  3. Que original!! T'han quedat de vici! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Roser:
      Un vicio inocente, eso sí. Ideal para acompañar con un buen vaso de vino blanco, joven y muy frío.
      Saludos desde Waterbridge.

      -Andy-

      Elimina
  4. A mi em passa el mateix: xocolata, iogurt, llimona i tornem a començar, je je je...
    Quina passada de muffins, el contrast del pa i l'interior de formatge ha de quedar molt bo. Me la guardo a pendents ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Gemma: No sé tú cómo lo ves, pero a veces vale la pena salirse del guión. Con un poco de suerte te sale una buena película.
      Saludos desde Waterbridge.

      -Andy-

      Elimina
  5. Uiii! que dieferents!!! però m´agrada la idea del cranc i també m´apunto a la copeta de vi:)) Muaks

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola: Un punto a su favor es que son muy fáciles de hacer y en poco tiempo. Y con un resultado óptimo.
      Saludos desde Waterbridge.

      -Andy-

      Elimina
  6. OOOOhh! Mira que muffins saladitos mas ricos!!! yo quiero... si queda alguno...

    Saludos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola: Pues... Verás, la cosa está en que "volaron" en el primer ataque. Te avisamos en la próxima edición :)
      Saludos desde Waterbridge.

      -Andy-

      Elimina
  7. que bons com a aperitius, em semblen molt originals, atractius i gustossooos!! me'ls enduc! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Roser: Ideales para esta época del año. Saludos desde Waterbridge.

      -Andy-

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...