dissabte, 5 de maig del 2012

Arròs aromatitzat amb coco


Avui us porto una recepta senzillíssima i diferent. Aquest arròs és genial tant com a primer plat com per acompanyar una plat de carn o peix. No és gens complicat i fa que un plat tan típic com és un arròs bullit es converteixi en quelcom exòtic i totalment nou.

Una aclaració: si bé es prepara amb llet de coco, el resultat no és ni molt menys dolç. És...diferent. I el contrapunt el dóna el porro saltejat. Ja veureu com la combinació dels dos sabors és genial!

Arròs aromatitzat amb coco
(per a 4 persones)

2 tasses d'arròs (si voleu pode utilitzar arròs basmati. Jo el vaig preparar amb arròs normal i va quedar molt bo)
300ml de llet de coco
1 dent d'all
2 porros
1 tassa d'aigua
Sal al gust

1.- Col·locar l'arròs en una olla mitjana i agefir-hi aigua fins uns dos dits per damunt de l'arròs. Remanar bé l'arròs amb una cullera i quan l'aigua quedi emblanquinada llençar-la vigilant que no ens caigui l'arròs de l'olla.
2.- Repetir aquesta mateixa operació dues vegades més. La darrera vegada, assegurar que l'arròs queda ben escorregut.
3.- Triturar la dent d'all i afegir-la a l'arròs juntament amb la llet de coco, la sal i la tassa d'aigua. Remanar amb una cullera per a que es barregin bé tots els ingredients.
4.- Tapar l'olla i posar-la a bullir amb el foc al màxim. Un cop hagi arrencat bé el bull, abaixar el foc al  mínim i deixar que vagi bullint uns 30 minuts. Durant aquest temps no destapar l'olla ni remenar l'arròs.
5.- Un cop passats els 30 minuts apagar el foc i deixa'l reposar uns altres 15 minuts sense toca la tapa.
6.- Mentres es cou l'arròs tallar els porros a rodanxes ben primetes. Posa'ls en una paella amb un parell de cullerades d'oli d'oliva i saltejar fins que estiguin tendres.
7.- Destapar l'arròs i amb una forquilla esponja'l. Veureu que els grans queden solts completament.
8.- Afegir-hi el porro saltejat i barrejar bé.
9.- Servir calent.


El que més ens va sorprendre d'aquest arròs és precisament que tot i que no es remena en cap moment mentres es cou, no s'agafa a l'olla i els grans queden totalment solts. És lleuger (sí, ja sé que la llet de coco no és molt lleugera precisament!) però sí li dóna aquesta sensació. L'heu de provar. De ben segur que us agradarà!

4 comentaris:

  1. No se m'hauria acurdit mai fer l'arròs amb llet de coco, ha de quedar boníssim, una guarnició gustosa i molt original.

    ResponElimina
  2. Feia temps que em rondava pel cap des que ho vaig llegir en un blog de cuina. I mira, com que encara tenia llet de coco dels brownies que vàrem preparar l'altre dia... :)) Ho has de provar. Segur que t'agrada!

    ResponElimina
  3. Ha de quedar un arròs super gustós!! bona setmana!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...