Fa només uns dies vàrem participar a La Recepta Viatgera que organitza El Taller de Cuina
per celebrar els seus tres anys. Era la primera vegada que preníem part
en un d'aquests reptes i ens va fer molta il·lusió. Ara que ja hem
agafat impuls ens animem, també, a participar a La Recepta del 15 que organitzen Els fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta.
Aquest més el plat escollit són els entrepans i això vol dir, així
d'entrada, que les possibilitats són infinites, no? Qui no recorre a
l'entrepà quan no té ganes de cuinar? O quan ha d'anar depressa? La
veritat és que el pobre entrepà no té tot el reconeixement que es mereix
dins del món gastronòmic, no us sembla? Perquè ja sabem que fer un pa
amb tomàquet i pernil és molt senzill...però això no vol dir que no
estigui boníssim, no?
Per
a preparar aquesta recepta, ens hem imaginat que les dues llesques de
pa eren només com les tapes d'un llibre amb les pàgines en blanc. Entre
totes dues hi cap un món sencer de possibilitats. Perquè un entrepà pot
contenir quasi qualsevol cosa. La màgia està en saber trobar la
combinació perfecta d'ingredients. Doncs bé, aquí va el nostre modest
intent d'aconseguir-ho. A casa ha obtingut una nota de 9,5, pel que em
fa sentir molt orgullosa. A veure què us sembla a tots vosaltres...
Entrepà de poma caramelitzada a la cervesa amb cheddar i pernil dolç
(per a 2 entrepans)
2
xapates mitjanes de cereals amb pipes (Vàrem tenir la paciència de
preparar l'entrepà amb diferents tipus de pa (de soja, integral, de
Viena...) i el que més ens va convèncer va ser aquest
3 pomes
1 cullerada d'oli d'oliva
1 cullerada i mitja de sucre
1 culleradeta de canyella
70ml de suc de poma (pot ser comprat o natural)
70ml de cervesa
8 talls de formatge cheddar (que no siguin massa prims)
6 talls de permil dolç
2.- Posar
una paella al foc amb l'oli d'oliva. Afegir-hi la poma i saltar-la a
foc mig uns 2-3 minuts fins que comenci a estar toveta.
3.- Afegir-hi
el sucre i la canyella i remenar bé. Coure-ho durant 2-3 minuts més
sense parar de remoure amb la cullera fins que la poma ja estigui ben
tova.
4.- Abocar-hi
el suc de poma i la cerversa. Deixar que arrenqui el bull i anar
remenant fins que el líquid adquireixi la consistència d'un xarop (més
espessa que líquida). Un cop aconseguit retirar del foc.
5.- Tallar les xapates per la meitat i untar la part de dins amb una mica de mantega.
6.- En
una paella neta col·locar les llesques de xapata al foc amb la part de
la mantega mirant cap avall fins que agafin un to daurat.
7.- A
la paella mateix, girar la part de la xapata que farà de base i
col·locar-hi a sobre 2 talls de formatge cheddar tallats per la meitat
(de manera que ens quedin dues meitats i dues meitats). A sobre hi posem
la meitat de la poma caramelitzada i al damunt seu tres talls de pernil
doblegats per la meitat. Acabem l'entrepà amb 2 talls més de formatge
cheddar i amb la "tapa" de xapata (millor si la tapa encara la teníem a
la paella de cara avall i d'aquesta manera quan la posem al damunt del
formatge el fondrà amb l'escalfor de la molla).
8.- Mantenir l'entrepà un minut més a la paella i retirar.
9.- Preparar l'altre entrepà seguint el mateix ordre i amb la resta d'ingredients.
Potser
l'única cosa negativa d'aquest entrepà és que desmunta el tòpic aquell
de que no cal invertir gens de temps a preparar-ne un. No necessites
tota la tarda però tampoc es fa en un obrir i tancar d'ulls. Això sí, el
resultat val la pena sobradament. Us ho puc ben assegurar (bé, jo i els
meus dos homes que vaig fer servir de "conillets d'Índies). Us animeu a
prova'l?
uau!!!! què bo!la poma d'aquesta manera ha d'estar boníssimaem coincidit amb el formatge... està tant bo! per pena per a mi, ens el vam menjar dissabte! avui el penjaré.
ResponEliminaAi sí!! A casa també som molt "formatgeros"! I el cheddar està...Mmmmm.
ResponEliminaDona, si te'l vas menjar, encara que fos dissabte, no t'ha de saber greu! La qüestió és disfruta'l!
Ja estem esperant a demà a veure quines propostes més han fet la resta de blocaires. ;-)
Acabo de dinar i us assguro que m'heu obert la gana altra vegada... quin entrepà tan bo!! La poma caramelitzada m'encanta, no se m'hauria acudit posar-la entre pa! ;) Genial!
ResponEliminaM'ha agradat lo del llibre amb les pàgines en blanc!
Moltes gràcies per participar, siusplau deixeu-nos l'enllaç al nostre bloc que ens encarreguem de l'índex i ens és més fàcil tenir-ho tot allà! Merci!
Petons
Sandra
Gràcies a vosaltres per la visita i per donar-nos l'oportunitat de participar. Ens fa molta il·lusío!
ResponEliminaAra mateix venim a deixar-vos el link.
Una abraçada!
Merci Eva!! Això del 15 és una passada gràcies a tots vosaltres que el feu gran!
ResponEliminaUs acabo de descobrir i em quedo per aquí!! Estic totalment d'acord que un entrepà no te perque ser "fast food", potser tota una delicia molt elaborat com el que heu fet. Petons
ResponEliminaMolt bé aquesta embranzida que heu agafat! La poma cuita m'encanta i aquest entrepà ha d'estar boníssim!!
ResponEliminapetonets
Oi, oi, oi...què bo ! Cheddar, poma caramelitzada, pernil dolç...i dins d'un pa de pipes...Jo tambe em brindo a fer de conillet d'Indies amb els teus homes. No m'extranya que estiguin encantats... Enhorabona per la combinació: me l'ha apunto segur.
ResponEliminaNo m'estranya que li hagin posat un 9.5, perquè té una pinta sensacinoal!
ResponEliminaJajajaja Això és que a casa s'ho mengen tot amb molt d'amor, Gemma!! ,-)
ResponEliminaQue bo!!! si, un entrepà és com un llibre, dins hi podem trobar qualsevol ingredient, però només la millor combinació el farà perfecte!
ResponEliminaGràcies per compartir.
Ya ves, le salió una metáfora la mar de apañada. Imagino que cuando se planteó presentar el bocadillo tuvo en cuenta mis preferencias. Lo reconozco, me encanta un buen bocata. Los prefiero contundentes de contenid, pero también de continente. Te imaginas un bocata de pan de leña con tomate, aceite y sal (según receta de mi tía), tortilla de dos huevos, lomo, bacon y queso, no necesarimente por este orden?.
EliminaMmmm molt British!!què bo!!!
ResponEliminaPetonets!
Bueno, claro, es que estando donde estamos no podía ser de otra manera. Si lo pruebas te cautivará. Nos vemos. Saludos desde Waterbridge.
Elimina-Andy-
Hola Bon dia,guapos
ResponEliminame ha fet molta il.lusió la vostre visita, i aqui estic, m´agrada molt tot es que estic mirant, un entrepa molt i molt bo, hummm
fins molt aviat, mil petonets Susanna
Bon dia, Susanna, good morning. También a nosotros nos encanta verte por aquí, así que estás invitada a venir cuando te plazca. Lo que consigue un buen bocadillo no lo rompe ni la prima de riesgo. Salutacions desde el Cottage.
Elimina-Andy-
Amb tots aquests ingredients l’entrapa deuria d’estar boníssim, jo també m’apunto a fer de conillet d’Índies, gracies per la teva visita, amb quedaré per aquí.
ResponEliminaPetons
Gracias por venir por aquí. Debo decirte que como contraindicación este bocadillo tiene un efecto adictivo, por lo que hay que vigilar. En serio, está de temblar. Ya nos dirás cómo te ha ido si te animas a prepararlo. Y visítanos siempre que gustes. See you soon.
Elimina-Andy-
mmm quina bona pinta...el cheddar m'encanta i amb la poma i la cerveseta que es veu al fons ha d'estar boníssim!!!!!!
ResponEliminaSeguro que no te decepciona, es delicioso y contundente. Sé bienvenida al Cottage. Saludos desde Waterbridge.
Elimina-Andy-
Hola. No os conocía. Me encanta vuestro blog y, sobre todo, vuestro proyecto. Enhorabuena. En cuanto al bocadillo, lo de la manzana caramelizada con la cerveza me parece de nota. Tiene que estar buenísimo.
ResponEliminaHola. Vaya, agradecemos tus palabras. Siempre es una alegría saber que la gente mira con simpatía lo que uno hace. Ven siempre que quieras. Y si te animas a prepararte un bocata, que aproveche. Nos vemos por aquí.
Elimina-Andy-
Aixo te una pinta deliciosa!!!!!! La poma m'agrada amb les coses salades!!! Un dia el provaré!!
ResponEliminaNo sólo tiene una pinta deliciosa sino que es realmente delicioso. Pruébalo este fin de semana y nos lo explicas. Nos encantará volver a tenerte por aquí.
EliminaSalutacions.
-Andy-