dilluns, 14 de maig del 2012

Entrepà de poma caramelitzada a la cervesa amb cheddar i pernil dolç


Fa només uns dies vàrem participar a La Recepta Viatgera que organitza El Taller de Cuina per celebrar els seus tres anys. Era la primera vegada que preníem part en un d'aquests reptes i ens va fer molta il·lusió. Ara que ja hem agafat impuls ens animem, també, a participar a La Recepta del 15 que organitzen Els fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta. Aquest més el plat escollit són els entrepans i això vol dir, així d'entrada, que les possibilitats són infinites, no? Qui no recorre a l'entrepà quan no té ganes de cuinar? O quan ha d'anar depressa? La veritat és que el pobre entrepà no té tot el reconeixement que es mereix dins del món gastronòmic, no us sembla? Perquè ja sabem que fer un pa amb tomàquet i pernil és molt senzill...però això no vol dir que no estigui boníssim, no?

Per a preparar aquesta recepta, ens hem imaginat que les dues llesques de pa eren només com les tapes d'un llibre amb les pàgines en blanc. Entre totes dues hi cap un món sencer de possibilitats. Perquè un entrepà pot contenir quasi qualsevol cosa. La màgia està en saber trobar la combinació perfecta d'ingredients. Doncs bé, aquí va el nostre modest intent d'aconseguir-ho. A casa ha obtingut una nota de 9,5, pel que em fa sentir molt orgullosa. A veure què us sembla a tots vosaltres...

Entrepà de poma caramelitzada a la cervesa amb cheddar i pernil dolç
(per a 2 entrepans)

2 xapates mitjanes de cereals amb pipes (Vàrem tenir la paciència de preparar l'entrepà amb diferents tipus de pa (de soja, integral, de Viena...) i el que més ens va convèncer va ser aquest
3 pomes
1 cullerada d'oli d'oliva
1 cullerada i mitja de sucre
1 culleradeta de canyella
70ml de suc de poma (pot ser comprat o natural)
70ml de cervesa
8 talls de formatge cheddar (que no siguin massa prims)
6 talls de permil dolç

1.- Pelar les pomes, i tallar-les a trossets petits de mig centímetre de gruix.
2.- Posar una paella al foc amb l'oli d'oliva. Afegir-hi la poma i saltar-la a foc mig uns 2-3 minuts fins que comenci a estar toveta.
3.- Afegir-hi el sucre i la canyella i remenar bé. Coure-ho durant 2-3 minuts més sense parar de remoure amb la cullera fins que la poma ja estigui ben tova.
4.- Abocar-hi el suc de poma i la cerversa. Deixar que arrenqui el bull i anar remenant fins que el líquid adquireixi la consistència d'un xarop (més espessa que líquida). Un cop aconseguit retirar del foc.
5.- Tallar les xapates per la meitat i untar la part de dins amb una mica de mantega.
6.- En una paella neta col·locar les llesques de xapata al foc amb la part de la mantega mirant cap avall fins que agafin un to daurat.
7.- A la paella mateix, girar la part de la xapata que farà de base i col·locar-hi a sobre 2 talls de formatge cheddar tallats per la meitat (de manera que ens quedin dues meitats i dues meitats). A sobre hi posem la meitat de la poma caramelitzada i al damunt seu tres talls de pernil doblegats per la meitat. Acabem l'entrepà amb 2 talls més de formatge cheddar i amb la "tapa" de xapata (millor si la tapa encara la teníem a la paella de cara avall i d'aquesta manera quan la posem al damunt del formatge el fondrà amb l'escalfor de la molla).
8.- Mantenir l'entrepà un minut més a la paella i retirar.
9.- Preparar l'altre entrepà seguint el mateix ordre i amb la resta d'ingredients.

Potser l'única cosa negativa d'aquest entrepà és que desmunta el tòpic aquell de que no cal invertir gens de temps a preparar-ne un. No necessites tota la tarda però tampoc es fa en un obrir i tancar d'ulls. Això sí, el resultat val la pena sobradament. Us ho puc ben assegurar (bé, jo i els meus dos homes que vaig fer servir de "conillets d'Índies). Us animeu a prova'l?

24 comentaris:

  1. uau!!!! què bo!la poma d'aquesta manera ha d'estar boníssimaem coincidit amb el formatge... està tant bo! per pena per a mi, ens el vam menjar dissabte! avui el penjaré.

    ResponElimina
  2. Ai sí!! A casa també som molt "formatgeros"! I el cheddar està...Mmmmm.
    Dona, si te'l vas menjar, encara que fos dissabte, no t'ha de saber greu! La qüestió és disfruta'l!
    Ja estem esperant a demà a veure quines propostes més han fet la resta de blocaires. ;-)

    ResponElimina
  3. Acabo de dinar i us assguro que m'heu obert la gana altra vegada... quin entrepà tan bo!! La poma caramelitzada m'encanta, no se m'hauria acudit posar-la entre pa! ;) Genial!
    M'ha agradat lo del llibre amb les pàgines en blanc!
    Moltes gràcies per participar, siusplau deixeu-nos l'enllaç al nostre bloc que ens encarreguem de l'índex i ens és més fàcil tenir-ho tot allà! Merci!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  4. Gràcies a vosaltres per la visita i per donar-nos l'oportunitat de participar. Ens fa molta il·lusío!
    Ara mateix venim a deixar-vos el link.

    Una abraçada!

    ResponElimina
  5. Merci Eva!! Això del 15 és una passada gràcies a tots vosaltres que el feu gran!

    ResponElimina
  6. Us acabo de descobrir i em quedo per aquí!! Estic totalment d'acord que un entrepà no te perque ser "fast food", potser tota una delicia molt elaborat com el que heu fet. Petons

    ResponElimina
  7. Molt bé aquesta embranzida que heu agafat! La poma cuita m'encanta i aquest entrepà ha d'estar boníssim!!
    petonets

    ResponElimina
  8. Oi, oi, oi...què bo ! Cheddar, poma caramelitzada, pernil dolç...i dins d'un pa de pipes...Jo tambe em brindo a fer de conillet d'Indies amb els teus homes. No m'extranya que estiguin encantats... Enhorabona per la combinació: me l'ha apunto segur.

    ResponElimina
  9. No m'estranya que li hagin posat un 9.5, perquè té una pinta sensacinoal!

    ResponElimina
  10. Jajajaja Això és que a casa s'ho mengen tot amb molt d'amor, Gemma!! ,-)

    ResponElimina
  11. Que bo!!! si, un entrepà és com un llibre, dins hi podem trobar qualsevol ingredient, però només la millor combinació el farà perfecte!
    Gràcies per compartir.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ya ves, le salió una metáfora la mar de apañada. Imagino que cuando se planteó presentar el bocadillo tuvo en cuenta mis preferencias. Lo reconozco, me encanta un buen bocata. Los prefiero contundentes de contenid, pero también de continente. Te imaginas un bocata de pan de leña con tomate, aceite y sal (según receta de mi tía), tortilla de dos huevos, lomo, bacon y queso, no necesarimente por este orden?.

      Elimina
  12. Mmmm molt British!!què bo!!!

    Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bueno, claro, es que estando donde estamos no podía ser de otra manera. Si lo pruebas te cautivará. Nos vemos. Saludos desde Waterbridge.

      -Andy-

      Elimina
  13. Hola Bon dia,guapos

    me ha fet molta il.lusió la vostre visita, i aqui estic, m´agrada molt tot es que estic mirant, un entrepa molt i molt bo, hummm

    fins molt aviat, mil petonets Susanna

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia, Susanna, good morning. También a nosotros nos encanta verte por aquí, así que estás invitada a venir cuando te plazca. Lo que consigue un buen bocadillo no lo rompe ni la prima de riesgo. Salutacions desde el Cottage.

      -Andy-

      Elimina
  14. Amb tots aquests ingredients l’entrapa deuria d’estar boníssim, jo també m’apunto a fer de conillet d’Índies, gracies per la teva visita, amb quedaré per aquí.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias por venir por aquí. Debo decirte que como contraindicación este bocadillo tiene un efecto adictivo, por lo que hay que vigilar. En serio, está de temblar. Ya nos dirás cómo te ha ido si te animas a prepararlo. Y visítanos siempre que gustes. See you soon.

      -Andy-

      Elimina
  15. mmm quina bona pinta...el cheddar m'encanta i amb la poma i la cerveseta que es veu al fons ha d'estar boníssim!!!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Seguro que no te decepciona, es delicioso y contundente. Sé bienvenida al Cottage. Saludos desde Waterbridge.

      -Andy-

      Elimina
  16. Hola. No os conocía. Me encanta vuestro blog y, sobre todo, vuestro proyecto. Enhorabuena. En cuanto al bocadillo, lo de la manzana caramelizada con la cerveza me parece de nota. Tiene que estar buenísimo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola. Vaya, agradecemos tus palabras. Siempre es una alegría saber que la gente mira con simpatía lo que uno hace. Ven siempre que quieras. Y si te animas a prepararte un bocata, que aproveche. Nos vemos por aquí.

      -Andy-

      Elimina
  17. Aixo te una pinta deliciosa!!!!!! La poma m'agrada amb les coses salades!!! Un dia el provaré!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No sólo tiene una pinta deliciosa sino que es realmente delicioso. Pruébalo este fin de semana y nos lo explicas. Nos encantará volver a tenerte por aquí.
      Salutacions.

      -Andy-

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...