divendres, 18 de maig del 2012

Cremós de llimona


Els esmorzars d'aquesta setmana a Alfriston Cottage tenen la combinació perfecta d'acidesa i dolçor. Hem volgut sortir dels típics esmorzars tipus magdalenes o pa de pessic i ens hem decidit per aquest pastís de textura cremosa que un cop tastat no pots deixar de menjar.

Veureu que l'hem cuinat al forn. Sí, aquell aparell que a casa nostra porta sense funcionar correctament des del dia que el vàrem treure de la caixa. Havia arribat a un punt, però, en que el "mono" de forn ja s'havia convertit en quelcom totalment insoportable i vaig decidir optar una vegada més per l'esport de risc de posa'l en marxa. Total, el pitjor que podia passar és que em passés la tarda despotricant acotada davant la porta del forn, caminant a munt i avall de la cuina amb la cara desencaixada mentres l'Andy em deia allò de: "Va, dona, no t'ho agafis així..." per acabar, com no, amb el pastís a les escombraries. Tot plegat ideal per mantenir el nivell d'estrés diari. Afortunadament, però, a part de la incidència habitual de no avisar quan havia arribat a la temperatura programada, el nostre amic (el forn) va tenir l'amabilitat de fer la seva feina i ens va deixar continuar amb la nostra tradició d'esmorzars casolans. Vinga, tots de genolls i a donar-li les gràcies al senyor capritxós.

Doncs tornant al tema que ens interessa, aquest pastís cremós de llimona farà les delícies de tota la familia. Fins i tot el Jordi, a qui la llimona no li diu ni fu ni fa (bé, la rep amb entusiasme dins d'un bon vas de te fred) em va dir aquella gran frase que tant ens agrada sentir a les "cuineres": "Que puc repetir?". Doncs això, el que us deia, èxit segur!

Cremós de llimona
(motlle rodó de 22cm)

1/4 de tassa de sucre llustre
40gr de mantega sense sal a temperatura ambient
1/2 tassa de farina integral
3 ous
3/4 de tassa de sucre
2 cullerades de ratlladura de pela de llimona
1/3 de tassa de suc de llimona
3 cullerades de farina
1/2 culleradeta de llevat
1 pessic de sal


1.- Preescalfar el forn a 180ºC (en el meu cas va ser encendre el forn i posar-li una espelmeta a Sant Nicolàs de Bari, patró dels impossibles, per implorar-li que agafés la temperatura de veritat...) i engrassar el motlle.
2.- Batre el sucre llustre i la mantega amb unes varilles a velocitat mitjana fins que ens quedi ben cremós.
3.- Mica en mica afegir la farina i barrejar a velocitat baixa fins que la barreja quedi semblant a molles grosses de pa.
4.- Abocar-ho sobre el motlle i pressionar-ho bé per a formar una base compacta per al pastís.
5.- Enfornar uns 10-12 minuts fins s'hagi enrossit. Treure del forn i deixar refredar sense desemmotllar sobre una reixeta.
6.- Abaixar la temperatura del forn als 160ºC (En aquest punt, a casa vam exhaurir les reserves d'espelmetes, ja que el forn va considerar que això ja era demanar-li massa i s'hi volia oposar...)
7.- Mentres esperem que la temperatura sigui la correcta batre els ous amb les varilles a velocitat mitjana fins que quedin espumosos.
8.- Afegir-hi la resta d'ingredients (sucre, pela de llimona ratllada, suc de llimona, farina, llevat i sal) i batre fins que quedi tot ben lligat.
9.- Abocar la mescla sobre la base que hem preparat abans i enfornar uns 20-25 minuts fins que la crema quedi presa. Atenció! No intenteu tocar la crema amb els dits si no voleu que us quedi un preciós forat al pastís. La mescla és molt enganxosa i tindreu problemes (estètics, però problemes).
10.- Deixar refredar completament en una reixeta. Desemmotllar i decorar amb més sucre llustre si es vol una racció extra de calories.


Probalment no és l'esmorzar més típic. De fet, potser quedaria millor de postres o, fins i tot, com a berenar. És que l'Andy sent una forta atracció cap a la llimona i mira, ho reconec, el volia fer content. De totes maneres, us el mengeu quan us el mengeu, la veritat és que és molt addictiu. Tant que si no et vigiles, tot i pensar que tens els esmorzars resolts per, al menys, 3 dies, et trobes preparant uns muffins d'urgència a l'endemà mateix. Aix!

17 comentaris:

  1. Uf, que bo, Eva!! Això s'ha de provar, no trigaré gaire, no! Aquests pastissets amb fruita m'enganxen de seguida... petons i bon cap de setmana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Marina. Tengo a Eva en la cocina preparando el almuerzo. Entre nosotros: el cremós de llimona está de vicio. O sea, a disfrutarlo. Buen fin de semana.

      Saludos desde Waterbridge.

      -Andy-

      Elimina
  2. Te una pinta estupenda!!!!! a mi si que m'agraden els patisos de citrics i tot el que porti llimona!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues entonces éste te encantará. Es perfecto para sorprender a tus invitados con algo diferente, sencillo y sabroso.
      Buen fin de semana y saludos desde Waterbridge.

      -Andy-

      Elimina
  3. Un bon pastís i unes esplèndides fotos!
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias, Nani. Eres muy amable. Buen fin de semana si no hablamos.

      -Andy-

      Elimina
  4. Té la texutra perfecta que m'agrada a mi! Cremós i sucós... mmm....
    Millor un tall d'aquest pastís que una magdalena, eh? je je ej...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Recomendamos mantenerlo en la nevera no más de dos días. Aunque enseguida te das cuenta que antes de dos días el "pájaro" ha volado. Bon cap de setmana, Gemma.

      -Andy-

      Elimina
  5. Buenísima pinta. Tengo que hacerlo. La verdad es que yo creo que nunca he hecho una tarta. No sé, soy mas de platos salados, aunque últimamente me estoy animando y esta tarta estará en primera fila. Buen finde. Besos.

    ResponElimina
  6. me encanta como se ve! es como suave y crujiente a la vez

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Beti. Gracias por tu comentario. Te aseguro que es tal como dices... y mejor aún. Espero que nos veamos por aquí. Saludos desde Waterbridge.

      -Andy-

      Elimina
  7. Hola Eva guapa tu

    nena quina pintar de super bo, anoto la teva formula i el dissabte el provo
    mentre mil petonets SUsanna

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Susanna: Bien, espero que te guste. Ya nos contarás cómo te fue con la experiencia. Y sí, estoy totalmente de acuerdo contigo. Creo que es un pastel ideal para hacerlo tranquilamente en sábado.

      -Andy-

      Elimina
  8. Aquest cremós té que ser tota una delicia! Em quedo per aquí us invito a visitar el meu blog: http://cuinadunaaprenent.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Roser: Te agradecemos el interés y esperamos verte por aquí. Saludos desde Waterbridge.

      -Andy-

      Elimina
  9. Un pastel delicioso, lo dejo pendientepara hacerlo. Un abrazo.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...