dijous, 10 de maig del 2012

Copa de maduixes amb crema de llima


Algú es pot resistir a no posar maduixes a tot arreu aquesta època de l'any? A casa sempre n'hi ha una caixa a la nevera...i volen! L'altre dia vàrem tenir la inmensa sort de que Mr. Townsend ens en regalés una cistella d'acabades de collir del seu hort. Ni us imagineu com eren de dolces! Mmmmm... Com que seguim sense forn (i sembla que la cosa va per llarg) i aprofitant que aquests darrers dies la primavera ja es manifesta amb tot el seu esplendor, vàrem decidir preparar unes postres ben refrescants.

Avís per a paladars sensibles: La crema de llima té una combinació perfecta d'acidesa i dolçor. Si bé està pensada per complementar el sabor de les maduixes algunes persones no s'hi poden resisitir i acaben menjant-se-la a cullerades!! (Sí, a casa també ha passat i era habitual trobar a l'Andy amb el cap dins de la nevera, cullereta petita en mà!).

Copa de maduixes amb crema de llima
(per a 4 copes ben complertes)

Maduixes (no us poso la quantitat perquè depèn de les vostres copes...i de la vostra gana!)
1 terrina de crema de formatge de 250gr (pot ser light)
La pell de tres llimes tallada a tires
1/2 tassa de suc de llima
2 ous
2 rovells
1 cullerada de Maizena (cornstarch pels anglesos)
180gr de sucre (si la voleu més dolça n'hi podeu afegir una mica més)
1 cullerada d'oli vegetal (pot ser de girasol o d'oliva, però no cal que sigui verge extra i així no tindrà un sabor massa intens)

1.- Posar la pell de les llimes, el suc, els ous, els rovells, la maizena i el sucre en una olla a foc mig. 
2.- Coure sense deixar de remenar en cap moment fins que ens quedi una crema que s'agafi a la part de sota de la cullera.
3.- Retirar del foc i passar-la per un colador ben fi (compte! no us cremeu, eh?)
4.- Tirar-hi la cullerada d'oli i remenar bé.
5.- Guardar a la nevera un mínim de 2 hores abans de servir.
6.- Tallar les maduixes a daus i col·locar-les a les copes.
7.- Combinar la crema de llima amb la crema de formatge amb les varilles a la velocitat més baixa fins que quedin totalment barrejades.
8.- Cobrir les maduixes amb la crema. Guardar a la nevera fins al moment de servir.

Ara és quan us confesso que mai abans havia preparat crema. Quin desastre, no? Bé, alguna vegada havia de ser la primera i, per sort, ha sortir boníssima. Ara em començo a veure les orelles per a intentar una altra recepta que tinc pendent: Una bona Lemon Curd al més pur estil anglès! Però això serà en un altre post. Me'n vaig a menjar unes maduixetes!!

8 comentaris:

  1. Que bones i fresquetes les maduixes fetes així.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. És una manera diferent de menjar maduixes. Surts de la típica nata, o moscatell, o suc de llimona... Ens va sorprendre com de bé combinaven els sabors de la llima i les maduixes! :)

      Un petó!

      Elimina
  2. M'agrada molt aquesta refrescant recepta, Eva. Però encara més, la foto! Que t'ha quedat preciosa. Petonet! A veure si m'animo amb l'exòtica crema de llima... he he.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies Marina! :) Va, a veure si és veritat i la prepares un dia. Ja veuràs que bona està!

      Elimina
    2. M'encanten les maduixes i ara que estan en plena temporada s'ha d'aprofitar. La presentació en copa queda molt elegant!

      Elimina
    3. El divendres vaig anar a comprar-ne més (de maduixes) i la noia de la fruiteria em deia que ja s'acabaven. No pot ser!! Aquest any se m'ha fet curt. Amb la de coses que tinc per provar encara... ;-)

      Elimina
  3. A mi ja em tens el cor robat amb aquestes fotos i les maduixes de Mr. Townsend... si és que tinc debilitat pel British Style of Life. Provare la crema de llima que ha de combinar "de muerte" amb les maduixes. I si se t'acaben, pensa que aqui a BArcelona encara ens duraran un temps mes (coses del clima...)

    Abraçades !

    ResponElimina
    Respostes
    1. Oh! Doncs ja en som tres! Tot el que sigui British té la nostra aprovació (i encara més si és una cistella de maduixes!). Gràcies per la visita Cuinera! :)

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...