dimarts, 8 de maig del 2012

Bombons


Fa uns dies, voltant per la gastroesfera, vaig anar a petar a un blog de cuina que desgraciadament ja no s'actualitza. El darrer post publicat parlava de com fer bombons a casa. Bé, no sé si dir-ne bombons exactament. La forma la tenen, però la xocolata és només això: xocolata. Ni temperada ni res de res. Bombons a la brava, vaja! Així que em van semblar genials per a algú com jo que a la cuina ja té prou feina a saber on té  la mà dreta. A més, diumenge era el dia de la mare i si hi ha alguna cosa que li agrada realment a la meva és la xocolata. Doncs ja em teniu buscant un motlle de silicona i un petit assortiment de farciments. La primera part (trobar un motlle) va ser més fàcil del que em pensava i la segona...encara més.

Bombons de xocolata negra i blanca
(30 bombons)

1 paquet de gotes de xocolata negra per fondre
1 barra de xocolata blanca
Avellanes torrades
Ametlles torrades
Ametlla crocant
Essència de menta

Em fa una mica de vergonya explicar els passos que vaig seguir per fer els bombons perquè fins i tot un nen de 2 anys ho sabria fer. Simplement vaig fondre la xocolata i amb ella vaig anar omplint els motlles. En alguns casos hi posava un fruit sec a dins o simplement la combinava amb l'essència de menta. Els més "sofisticats" que vaig fer van ser uns que eren de xocolata negra per fora (vaig "sucar" de xocolata la base i les parets dels motlles i ho vaig posar a la nevera fins que es va solidificar) i xocolata blanca per dins. De fet, no vaig fer res més que seguir els passos del link que us he passat més amunt.


El resultat? Doncs us el podeu imaginar. A la meva mare li van encantar (suposo que com tot el que li fan els seus fills, no?) i jo em vaig engreixar tres o quatre quilos veient-la tan contenta (i llepant-me els dits de tota la xocolata que anava quedant per tot arreu!).

8 comentaris:

  1. Que bonics!!! Jo també hauria de començar per buscar els motlles, no en tinc, però la resta la veig ben senzilla. M'agrada la idea.
    Que passeu un bon dia!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pel tema motlles cap problema. A una botiga "normal" de parament de la llar segur que en trobes. Ara que ja no en busco n'he vist fins i tot a les botigues dels xinos!!

      Una abraçada!

      Elimina
  2. Temperar la xocolata a casa és molt complicat! I si es mengen al moment, així ja són prou bons, oi? Segur que la teva mare va quedar molt contenta amb aquests bombons tan bonics!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això he vist! Crec que, de moment, escapa les meves pobres habilitats culinaries. ;-) Tal i com els vaig preparar estaven la mar de bons i sí, la meva mare estava encantada de la vida. Amb això, ja en tinc prou!

      Petons!

      Elimina
  3. oh, Eva! Gràcies per compartir-ho. Em sembla genial aquesta idea de bombons... i dels farcits! T'han quedat fantàstics. Ho provaré, que com diu la Gemma ha de ser tremendament difícil atemperar la xocolata a casa...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, sí. Si vols fer una cosa ràpida i senzilla només es tracta de comprar una bona xocolata. El demés...imaginació al poder! Jeje

      Elimina
  4. Uoooohh! T'han quedat molt bé, i si a més dius que és senzill de fer, perfecte! de vegades els detalls senzills són els millors!sempre m'ha costat fer xocolata, com diuen, ha de ser difícil, però m'heu animat a fer-ne, jeje.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb aquests bombons ja et dic jo que no pots fallar. A part de que te'ls treuran de les mans prepara'ls és tan fàcil com desfer la xocolata, abocar-la als motlles i posar-la a la nevera. Així de simple!
      Si t'animes a fer-ne ens ho expliques, d'acord?

      Una abraçada!

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...