dilluns, 30 d’abril del 2012

Pollastre amb cobertura de iogurt al curry


L'altre dia estàvem fullejant el llibre que l'Andy em va regalar per Sant Jordi amb el meu fill (Platos Ligeros. Recetas Sabrosas. Kathryn Hawkins. Ed. Parragon). El Jordi és d'aquells nens que quan arriben a casa el primer que fa es destapar les olles de la cuina per veure què hi ha per dinar. Sí, és pot dir que és "de vida". Amb el llibre de receptes a les mans, semblava ben bé que el regal fos seu i va passar-se una bona estona fullejant-lo i demanant-me que preparés un munt dels plats que hi sortien. Tan entusiasmat estava que al final vàrem decidir que miraríem de preparar al menys un plat del llibre cada setmana. L'objectiu és preparar-les totes (bé, quasi totes, ja que alguna no casa ni el més mínim amb els gusts de casa).

Aprofitant aquests dies de pont, el Jordi ha escollit la primera: Pollastre amb cobertura de iogurt al curry. He d'admetre, però, que no l'hem fet seguint 100% l'original ja que aquesta portava gengíbre (que no soporto!), un munt d'espècies picants i bitxo. Coneixent al Jordi, a la primera mossegada m'hagués mirat amb aquella cara de patiment i hauria sortit corrents cap a l'aigüera per a omplir-se la boca d'aigua! Així que hem fet una recepta inspirada en l'original pèro que ha sortit molt bé. Més que bé! Un exitàs de crítica i públic!!

Pollastre amb cobertura de iogurt al curry
(per a 4 persones)

1 dent d'all xafada
6 cullerades de iogurt natural desnatat
1 cullerada de pasta de tomàquet (tomàquet concentrat)
1 culleradeta de cúrcuma (nosaltres n'hi hem posat només un polsim)
1 culleradeta de curry (ídem)
1 cullerada de suc de llima
4 pits de pollastre desossats i sense pell
Sal i pebre

1.- Preescalfar el forn a 190ºC.
2.- En un bol petit barrejar l'all, el iogurt, la pasta de tomàquet, la cúrcuma, el curry, el suc de llima, sal i pebre.
3.- Rentar bé el pollastre i assecar bé amb paper de cuina. Col·locar sobre una safata apta pel forn.
4.- Untar bé el pollastre amb la mescla de iogurt i espècies.
5.- Posar al forn uns 30 minuts fins que estigui ben tendre i cuit.

El llibre recomanava servir amb una amanida de tomàquets, ceba i cogombre condimentada amb coriandre però a casa l'hem acompanyat amb una amanida "tradicional" d'enciam i unes nous picades.

Com us deia, la primera recepta que provem ha sortit molt bé. Tots coincideixen en què volen repetir-la un altra dia i aquesta és la millor mostra de que ha agradat (i això que a casa no sóm gens de sabors "orientals").

Ah! També dir-vos que el llibre explica que aquesta salsa és també molt adequada per cuinar peix blanc. En aquest cas, però, el temps de cocció seria d'uns 15 o 20 minuts.



2 comentaris:

  1. je je je.. ja veig que el Jordi és molt espavilat!
    Amb aquesta barreja d'epècies ha de quedar molt gustós.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que ho és!! I si s'hi posés una mica més seria un artista a la cuina. Les vegades que m'ajuda hi té molt bona mà! :)

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...