Llegeixes arrebossat i automàticament veus una mena de comptador imaginari de calories que es dispara (més o menys com els de les benzineres quan anem a omplir el dipòsit). Però hi ha altres maneres d'arrebossar. Paraula d'honor. Aquestes tires de pollastre es fan al forn i queden cruixents per fora i molt tendres per dins. A més, sucades en aquesta salsa són tot un vici. A casa, és treure-les del forn i desaparèixer en 5 mintus. De veritat, si voleu provar de fer el pollastre d'una manera diferent, heu de provar aquesta!
Tires arrebossades de pollastre (al forn) amb salsa de mel i mostassa*
(per a 4 persones)
4 pits de pollastre desossats
1 tassa de maionesa (pot ser light)
1/3 de tassa de mel
1/4 de tassa de mostassa (de la varietat que més us agradi)
Una mica d'all en pols
Dues tasses de pa ratllat
Sal i pebre
1.- Combinar en un bol la maionesa, la mel, la mostassa, l'all en pols i una mica de pebre. Tastar i afegir sal si es creu convenient. Separar la salsa en dues meitats i guardar a la nevera en dos recipients separats. En un hi tindrem la salsa en la que marinarem el pollastre i l'altra serà la salsa on sucarem les tires de pollastre.
2.- Netejar l'excés de greix que puguin tenir els pits de pollastre i talla'ls diagonalment en tires d'uns 1'5-2cm d'amplada. De cada pit us en sortiran unes 7 o 8 aproximadament.
3.- Posar les tires de pollastre dins d'una bossa per a congelar menjar (amb tanca zip) i afegir-hi una de les meitats de la salsa que hem preparat. Remanar bé fins aconseguir que totes les tires estiguin ben impregnades de salsa i guardar a la nevera un mínim de 30 minuts o tota la nit si voleu que agafin molt sabor.
4.- Preescalfar el forn a 200ºC i preparar la safata en la que courem el pollastre. Si volem embrutar el menys possible us recomano forrar la safata del forn amb paper d'alumini i al damunt posar-hi un parell de reixetes de les de refredar galetes o pastissos previament untades amb oli per a que no s'hi enganxi el pollastre. El fet de posar les tires de pollastre damunt de la reixeta i no directament sobre la safata farà que aquestes estiguin cruixents per tots els costats.
5.- Treure les tires de pollastre de la bossa on s'estaven marinant. Arrebossar-les amb el pa ratllat i anar-les distribuint sobre la reixeta que hem preparat. Si us sobra salsa del marinat no l'aprofiteu per sucar-hi les tires cuites. Descarteu-la i ja està.
6.- Coure al forn les tires de pollastre fins que el pa agafi un to daurat (aprox. uns 30-40 minuts).
7.- Servir calentes amb la meitat de la salsa que guardàvem a la nevera.
Què us sembla? Si teniu nens us asseguro que seran tot un èxit. Al menys a casa ho van ser i això que el Jordi és cada dia més exigent! Qui diu que un pit de pollastre és "soso" i insípid??
*La font original de la recepta és aquesta, blog que us recomano de veritat ja que està farcit de receptes senzilles de preparar i molt econòmiques. Perfecte pels temps que corren! A més, inclou fotos del procés pas a pas, pel que no patiu si no domineu massa l'anglès. Amb les imatges us serà molts senzill d'entendre.
Quina bona pinta, als nens em sembla que els hi encantarà!! petons
ResponEliminaquina pinta!! això és més per nens que per adults!! i aquesta salseta...que dir! Petons
ResponEliminaEn casa no comemos mucho frito,pero este plato siempre es una excepción!Nos gusta mucho y con esta salsa seguro que es aun mas delicioso!!!Lo probarémos pronto!petons!
ResponEliminaM'agrada molt com prepareu el pollastre! ja vaig provar la recepta que vau fer amb iogurt i em va encantar, aquesta segur que la farem a casa també!
ResponEliminaLaia
Quin aperitiu aperitiu més bo! I fet al forn molt millor que fregit!
ResponEliminaSi que té bona pinta, ho probaré¡!
ResponEliminaPetó
aquesta salsa de mel i mostassa li va de maravella!!! quina delicia! petons
ResponEliminaM'emporto la salseta perquè els arrebossats no ens agraden massa...però be el faig a la planxa o fregidet i arreglat...petons
ResponEliminaLa vam fer diumenge per dinar. Vam fer servir indiot en lloc de pollastre, macerat tota la nit. La carn va quedar amb un gustet molt bó, i la salsa estava impressionant. He penjat l' enllaç a la meva pàgina. Enhorabona pel blog.
ResponElimina