Tot i no ser un poble massa gran he de reconèixer que Waterbridge té un programa d'activitats digne d'una gran ciutat. És estrany el dia en què no hi una xerrada, un taller, un curset, una festa, una trobada, un taller de lectura, una presentació, una exposició, una mostra... mil i una coses. Waterbridge està molt viu, moltíssim. I això és així gràcies als seus veïns. La iniciativa no és només de l'ajuntament o de les associacions, sinó també de persones que a títol individual treballen i s'involucren pel bé del poble aportant el seu granet de sorra. Com veieu, les activitats són d'allò més variades (i no parlo de la quantitat de sopars a la fresca que es fan a l'estiu, o de les tardes de labors a la piscina, o...) però el que totes elles tenen en comú són... els pastissets de te. Sigui quina sigui la temàtica de l'esdeveniment segur que en algun racó hi ha una taula parada amb excel·lent gust anglès i plena de mil i una versions de pastissets de te. De fet, hi ha una mena de competició secreta per veure qui és la veïna de Waterbridge que millor prepara aquestes delícies. Les converses que es poden escoltar al costat d'aquestes taules sempre són les mateixes:
Senyora 1- Mrs. XXXX aquests pastissets són deliciosos!
Senoyores 2, 3 i 4 a l'uníson- I tant!! Ja ho pot ben dir!!
Mrs. XXXX- Ai! No ho sé! Volen dir? Els he preparat depressa i corrents aquest mateix matí. No són gran cosa.
El cert, però, és que Mrs. XXXX ha passat setmanes buscant receptes inèdites als llibres de cuina tradicional anglesa d'una tieta seva que va morir ja fa 20 anys i ha estat cuinant diferents versions del pastisset durant els darrers tres dies per veure quina d'elles era la més escaient per deixar a la Senyora 1, i en especial a la Senyora 2 amb la boca ben oberta. Sí, sí. Exactament tal i com us ho explico...
En fi... la setmana passada vaig anar a casa de Mrs. Peterson que havia organitzat un petit taller per aprendre a fer puntes de coixí. Va ser una tarda perfecta amenitzada amb aquests deliciosos pastissets de te que us explico a continuació i dels que Mrs. Peterson va ser tan amable de donar-me la recepta. Perquè tot i aquesta mena de competitivitat "pastissera" entre les senyores de Waterbridge, en el fons, són totes molt bona gent.
Pastissets de te amb ametlla i melmelada
(12 pastissets)
75gr de farina
1 culleradeta de llevat
1 pessic de sal
113gr de mantega sense sal a temperatura ambient
80gr de sucre llustre
4 ous mitjans
100gr de farina d'ametlla
Uns 80 grams de melmelada (jo vaig fer servir la d'albercoc)
1.- Tamisar en un bol la farina, el llevat i la sal i reservar.
2.- Engrassar i enfarinar el motlles que volguem fer servir (jo vaig utilitzar els de magdalenes però també es pot fer amb els dels financers) i preescalfar el forn a 170ºC.
3.- En un altre bol batre la mantega amb el sucre llustre amb l'ajuda d'unes varilles.
4.- A continuació afegir els ous un a un batent molt bé després de cadascun.
5.- Abocar-hi la farina d'ametlla i la mescla de farina normal amb llevat i batre durant uns 30 segons més.
6.- Afegir la melmelada a la mescla i remenar bé amb l'ajuda d'una espàtula.
7.- Repartir la mescla en els diferents motlles. Si fem servir els de magdalenes no omplir més de la meitat de la seva capacitat.
8.- Posar el forn i fornejar uns 10-15 minuts (depenent de la mida dels motlles que utilitzeu) o fins que un escuradents punxat al centre d'un dels pastissets surti ben net.
9.- Retirar del forn i deixar refredar uns 5 minuts dins dels mateixos motlles. Passat aquest temps, transferir els pastissets a una reixeta.
Com us deia abans, em fan molt gràcia aquestes petites "enveges" pastisseres entre veïnes. Veus com tothom somriu i es diuen bones paraules però, a la vegada, pots intuir com la cuinera s'estarrufa veient la cara d'enveja de les que acaben de probar la seva nova recepta i com les altres, a la vegada, es moren de ràbia per haver descobert que el pastís que acaben de tastar està més bo que el que van preparar elles fa només uns dies. L'única cosa que em preocupa és que d'aquí res vindran totes a casa per veure com ha quedat la porta nova que l'Andy està a punt d'instal·lar al jardí. Evidentment, al fons del pati hi pararem una taula amb estovalles de floretes i, com no, un platet amb pastissets de te. El dubte és... sabré estar a l'alçada? Aix!!
quina pinta!! anirien perfecte per sucar la llet avui per esmorzar! petons
ResponEliminaQuins pastissets més bons! Aprofito per a convidar-vos a participar amb aquesta recepta al sorteig que convocaré el divendres dedicat al món de les melmelades.
ResponEliminaFeliç mes de juliol,
Nani
Tiene que estar de muerte. Una pinta de esponjosos tremenda.
ResponEliminaQué barbaridad, cómo se nota la llegada del verano en el medio blog! Al final quedaremos cuatro y el cabo defendiendo la trinchera a base de galletas de té y granizados de frutas.
ResponEliminaSaludos desde Waterbridge.
-Andy-
Hola!! Fa un temps vaig descobrir el vostre blog, però llavors no tenia massa temps per mirar blogs! ara que estic de vacances he tornat i m'han encatat aquests pastissets de te, sempre estic buscant receptes noves per fels esmorzars i aquesta m'ha semblat ideal. De fet encara m'ha agradat més la història de les veïnes ;) que bo!! Segur que sí que estareu a l'alçada, ja ens ho explicareu eh? que a partir d'ara aniré passant per aquí més sovint :)
ResponEliminaHola, Bet. Sé siempre bienvenida, estamos encantados de que te pasees por esta casa. Ah, y nos alegramos de que ahora dispongas de más tiempo libre. Eso sí que es un lujo.
EliminaSaludos desde Waterbridge.
-Andy-
Qué ricos que se ven!! Yo ahora ni pensar en encender el horno. Tengo que conformarme con lo que publica el resto de mis blog-amigos!!!
ResponEliminaGracias Eva y Andy por pasaros por mi humilde cocina. Ya sabéis que estaremos de reformas en nuestra pequeña "casita con encanto" (a ver si le sacamos el encanto). Ojalá y fuera un "cottage", pero aún no siéndolo estamos super ilusionados con ella.
He estado cotilleando vuestro blog y es una pasada. Me quedan muchas entradas por ver. Es muy interesante. Las entradas están muy bien cuidadas!!
Bueno, dearest friends from the U.K., I'm closing "El Aroma de IDania" for the summer, and will be back on the 1st of September sharp!!!
Un beso enorme a los dos y nos vemos a la vuelta!!
IDania
Hola, IDania. Gracias por tu amabilidad y tus encantadoras palabras. Esperamos que estos meses en "dique seco" sirvan para que puedas darle a tu casa todo el encanto que deseas. Seguro que a la vuelta tendrás mucho que contarnos. Feliz verano.
EliminaSaludos desde Waterbridge.
-Andy-
Oh! ja son meus!!! i amb el meu té matuti anirán de nassos!! petonets
ResponEliminaQuina bona pinta que fan!! :) Una recepta ideal per esmorzars, berenars...m'anirà molt bé!
ResponEliminauau!!! quins pastissets més bons!!!
ResponEliminaI vosaltres que sou amants de pastissets i cocs, perquè no us animeu a ajudar-me a trobar el coc número 60????
Ptnts
Dolça
Hola, Dolça:
EliminaPor nosotros no quedará. Te iremos pasando las entradas a ver si conseguimos los 60. Que disfrutes de un feliz verano.
Y ya sabes: Saludos desde Waterbridge.
-Andy & Eva-