divendres, 15 de juny del 2012

Sorbet de Síndria i Llimonada


Aquesta vegada, i encara no entenc ben bé com, no em va costar gaire convèncer a l'Andy per a que em "deixés" comprar un altre aparell per la cuina. No és que li hagi de demanar permís, però sé que es posa nerviós quan veu que cada cop queda menys espai als prestatges i que, aviat, haurem de reconvertir part del nostre menjador o dormitori en cuina si segueixo ampliant el repertori de "gadgets" culinaris. El cert és que l'artefacte en qüestió era pràctiament irresistible: una màquina per fer gelats. Sí, sí. Per fi tenim una d'aquelles maquinetes que refreden i donen la consistència adequada a les combinacions d'ingredients més estiuenques. I tot pel mòdic preu de 22€ al Lidl. No m'hi vaig resisitir...i l'Andy tampoc.

Evidentment, el primer a escollir una recepta va ser el Jordi que va decantar-se per un gelat de Nutella. Sento no poder ensenyar-vos com va quedar perquè va ser vist i no vist, però això mateix certifica que va ser tot un èxit. La següent proposta la va fer l'Andy i, si bé l'elecció dels ingredients va ser totalment al seu gust, el fet de tenir a casa una súper-mega síndria que ni cabia a la nevera va donar-li algunes "pistes".

Així doncs, queda inaugurada oficialment la temporada de gelats i sorbets a Alfriston Cottage. Oh yeah!



Sorbet de síndria i llimonada
(1 litre de sorbet)

4 tasses de síndria tallada a cubs petits (millor si és sense llavors)
1/2 tassa de suc de llimona
1/2 tassa de sucre
1/4 de tassa de glucosa*
1/2 culleradeta de pela de llimona ratllada

1.- Posar al congelador la carmanyola o altre contenidor que volguem utilitzar per a guardar el sorbet.
2.- Passar els cubs de síndria pel túrmix fins aconseguir un puré ben fi. N'haurien de sortir unes dues tasses i mitja. Si us en sortís més guardeu el puré restant per fer smoothies o simplement, per prendre tranquil·lament asseguts a la terrasseta de casa.
3.- Posar una olla petita al foc (mig) amb el sucre, la glucosa, el suc de llimona i la ratlladura. Anar remenant fins que arrenqui el bull i deixar bullir fins que s'hagi dissolt tot el sucre (uns dos minuts aproximadament). Retirar del foc.
4.- Abocar en un bol juntament amb el puré de síndria i remenar bé per a que quedi tot combinat.
5.- Traspassar la mescla a una bossa per congelats amb tanca tipus "Zip" i posar a la nevera o al congelador fins que s'hagi refredat. Una manera ràpida de fer-ho també és posar la bossa en un bol ple d'aigua i gel durant uns 30 minuts.
6.- Un cop freda, passar la mescla a la màquina de fer gelats i seguir les instruccions del fabricant.
7.- Quan ja hagi adquirit la consistència necessària, traspassar el sorbet a la carmanyola que teníem al congelador. Tapar la part superior amb una fulla de paper de forn per a evitar que es formin cristalls i tornar al congelador unes 4 hores aprox. o fins que estigui ben sòlid.


Tema glucosa: Fins fa 4 dies no tenia ni idea de què era ni per a què servia. La Gemma Clofent la feia servir en la seva cobertura de xocolata del pastís mousse de Nutella i em va explicar que la forma més senzilla d'aconseguir-la era fent una visita amb cara de bona persona al vostre pastisser de confiança. Amb una mica de sort, si li caieu en gràcia, us en donarà una miqueta en una bossa i ni us cobrarà res. En el cas dels sorbets he llegit que s'utilitza ja que impedeix que s'hi formin cristalls de gel i aquest tingui la mateixa consistència i aparença que els que pogueu comprar a la millor gelataria del poble. He llegit que els cristalls també es poden evitar afegint una cullerada de vodka a les mescles abans de posar-les a la màquina de fer gelats. En aquest cas, en tractar-se de síndria que porta tanta aigua, no me la vaig voler jugar i vaig seguir la recepta al peu de la lletra. La propera vegada ho probaré amb el vodka (se m'ha acabat la glucosa!) i ja us explicaré com m'ha anat.


Pel demés és un sorbet senzill i suau. Ideal pels dies de calor a l'hora de dinar, de berenar o de sopar. Tot un vici i un luxe a l'abast de qualsevol. Recomanat 100%!

7 comentaris:

  1. doncs a disfrutar de la maquineta i dels gelats

    ptns

    ResponElimina
  2. Una recpeta genial per estrenar la nova màquina!
    jo també fa molt temps que estic pensant en comprar-la ;)

    ResponElimina
  3. Que refrescant!!! M'encanta! Petons

    ResponElimina
  4. OOhhh que fresquet, amb la calor que tinc....bonissiimm!! me l'apunto sense pensar-m'ho! petons

    ResponElimina
  5. Que bo i com m´agrada la presentació!!! Una passada!!! petonet

    ResponElimina
  6. Gracias como siempre por vuestros cariñosos y refrescantes comentarios. Intentamos cada día hacerlo un poquito mejor, aunque lo realmente importante es pasarlo bien.

    Saludos desde Waterbridge.
    -Andy-

    ResponElimina
  7. Se le ve una delicia a este sorbete, con el calor que nos esta haciendo sera el momento de probar tu receta.
    Que tengas una buena semana.
    http://xoriguer48-lasrecetasdelabuelo.bl...

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...