dimarts, 27 de març del 2012

Pollastre 0,0


Darrerament començo a sentir a algunes persones (més dones que homes, la veritat) que es comencen a preparar per la tan coneguda "Operació bikini". Comença a fer bon temps i, qui més qui menys, comença a olorar la platjeta i la piscina just a la cantonada. Fa precisament un any jo també em vaig ficar al cap seguir una d'aquestes "operacions" i vaig aconseguir perdre ni més ni menys que 13 quilos! El millor de tot, però, és que passats un munt de mesos no n'he acabat recuperant cap i això és, sense cap mena de dubte, una gran notícia.

Una de les receptes que feia a casa per sortir dels típics plats a la planxa era aquest pollastre 0,0 que avui us passo i que, tot i haver acabat els dies de règim, encara cuino sovint a casa. Li dic 0,0 perquè tot i que el veieu tant cremós està cuinat amb formatge batut de 0% materia grassa. Un ingredient que fins l'any passat desconeixia i que actualment és gairebé indispensable a la cuina de casa. Com no, el trobareu al Mercadona, a la secció de formatges refrigerats i és molt econòmic. Ah! I per a totes aquelles persones que no sou gaire "fans" dels formatges, dir-vos que no té el típic sabor a formatge. És més aviat com un iogurt, però sense el punt d'acidesa. Es pot utilitzar en tota mena de plats i fins i tot en reposteria. Val la pena, de veritat.

Pollastre 0,0
(per a 4 persones)

4 pits de pollastre tallats a filets
1 ceba
5 cullerades de formatge batut 0% M.G.
Pebre verd en boletes o Pebre negre molt
Sal i Oli d'oliva 

1.- Posar dues cullerades d'oli d'oliva en una cassola. Tallar la ceba ben petita i sofregir-la amb l'oli fins que quedi daurada.
2.- Afegir-hi els filets de pit de pollastre amb una mica de sal i anar girant-los fins que estiguin cuits (com si fessim carn rostida).
3.- Afegir les 5 cullerades de formatge batut i inmediatament les boltes de pebre verd (al gust). Remenar una mica de manera que el formatge cobreixi tots els filets i s'escalfi, però no el tingueu gaire estona a la cassola o es fondrà completament. 
4.- Retirar del foc i servir.

I ja està! Més senzill impossible. El podeu servir amb una bona amanida, o amb uns espàrregs a la brasa, o fins i tot amb uns xampinyons a la planxa amb all i julivert. El què està clar és que disfrutareu menjant-lo i no us "pesarà" gens ni mica (us ho dic per experiècia!).

3 comentaris:

  1. Fantàstic Eva! Volem més plats aptes per a l'operació biquini... :)

    ResponElimina
  2. Jajajaja Cap problema!! Prometo compartir-ne més i aquest estiu tothom a lluir a la platja, ok? :))

    ResponElimina
  3. Felicitats, allò de l'excel·lència que deiem.
    I em fa gràcia que et cuides, us cuideu, amb salut, amb grans excessos de plaers que no fan cap mal. Simplement investigant, il·lustrant-vos a la recerca d'una vida de gaudi a tots nivells.
    Aquest és el camí, n'estic segur.
    I ja friso per venir a aprendre i compartir receptes.
    Bon profit i feliç operació B - 2.o12!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...