diumenge, 25 de març del 2012

Muffins de llimona i fruites del bosc


 Fa un parell de setmanes vaig anar a comprar a "La Sirena" i allà em vaig topar amb unes bosses de fruits del bosc que tenien moooolt bona pinta. En vaig posar dues bosses al meu carret sense tenir gens clar per a què les faria servir. Però, és clar, aquella combinació de mores, maduixes, nabius, etc. era, simplement, irresistible!
I mira, fa un parell de dies, buscant alguna recepta pels esmorzars de la setmana (ja us he explicat en alguna altra ocasió que sempre que puc miro de fer les "pastes" per esmorzar amb aquestes manetes, enlloc de comprar-ho) em vaig topar amb una per fer muffins que parlava, precisament, de fruits del bosc i podien ser congelats. Oh! A bodes em conviden! La veritat és que tenien una bona pinta...I tenia a casa tota la llista dels ingredients que em demanaven... Bé, tots, tots potser no. Però per l'únic que em faltava vaig trobar la manera de "fer-lo" a casa. Així que, aprofitant que comparteixo amb vosaltres la recepta dels muffins, aprofito per compartir, també, un "truquillo" la mar de senzill i útil.

Muffins de llimona i fruites del bosc
(12 muffins)

1 llimona
1/2 tassa de sucre
1 tassa de sèrum de llet desnatada*
1/3 de tassa d'oli d'oliva
4 gotetes d'essència de vainilla
2 tasses de farina
2 culleradetes de llevat
1 culleradeta de bicarbonat sòdic
1 pessic de sal
1 tassa i mitja de fruites del bosc (fresques o congelades)

Sèrum de llet?? Sí. Jo també vaig pensar el mateix...fins que vaig llegir en un blog de cuina que es podia fer a casa sense problemes ja que era molt senzill. A més, he llegit meravelles sobre l'ús d'aquest ingredient en receptes de reposteria. Es veu que fa que la massa dels pastissos sigui més esponjosa (i he de dir que deu ser veritat ja que els muffins van sortit moooolt bé). Doncs va vinga, anem a fer muffins (i sèrum de llet!).


1.- Preescalfar el forn a 400º. Preparar una safata de 12 muffins (o dotze motlles de silicona) amb els seus respectius paperets.
2.- Preparar el sèrum de llet: En una tassa de llet desnatada afegir-hi una culleradeta de suc de llimona. Remenar bé i reservar. Ja està?? Doncs sí! D'aquí cinc minuts trindreu un deliciós sèrum de llet. Increïble però cert. :)
3.- Amb un "pelapatates" pelar la llimona. Posar la pell al pot del túrmix juntament amb el sucre i triturar fins que quedi tot ben barrejat (la pela de la llimona ha de quedar a trossets molt petits). Afegir-hi el sèrum de llet, l'oli, l'ou i la vainilla i passar-ho pel túrmix fins que tot quedi ben mesclat.
4.- En un bol ben gros afegir-hi la farina tamisada, el llevat, el bicarbonat sòdic i la punteta de sal. Afegir-hi la mescla que tenim al pot del túrmix i barrejar bé amb una espàtula fins que no hi hagi grumulls de la farina.
5.- Afegir-hi les fruites del bosc i barrejar-les bé amb la massa.
6.- Repartir la massa uniformement pels motlles dels muffins (en el meu cas vaig abocar massa fins a un mig centímetre de la vora).
7.- Fornejar durant 20-25 minuts o fins que al punxa'ls amb un escuradent aquest surt ben net.
8.- Deixar refredar en els mateixos motlles uns 5 minuts i després desemmotllar i posar sobre una reixeta fins que es refredin del tot.

La recepta original diu que estan boníssims menjats encara calents. En el nostre cas, el gourmet de casa (l'Andy) opina que estan molt més bons el dia següent. Així que, com podeu veure, hi ha gustos per tot. El que sí us puc assegurar és que la combinació del gust de la llimona, amb la dolçor de les fruites del bosc us encantarà. Ja ho veureu!


4 comentaris:

  1. Hola!

    Acabo de descobrir el vostre bloc i m'encanta, us segueixo des d'ara! Sóc una enamorada de les fruites del bosc (gràcies a la Sirena en tinc de "fresques" que sinó costa trobar-les) i sovint faig en faig muffins...el pròxim cop ho faré amb aquesta recepta, que sembla genial! :)

    ResponElimina
  2. Hola Alba!

    Encantats de tenir-te per aquí! A nosaltres també ens agraden moltíssim les fruites del bosc però, com bé dius, a vegades costa molt de trobar-ne. Darrerament he vist que també en tenen de congelades al Carrefour i a la secció de fruiteria a vegades hi pots trobar gerds. Precisament avui hem anat a una fruiteria d'aquí a la que no havíem anat mai i tenien tot el que et puguis imaginar i més!! Així que ja no caldrà que patim per trobar-ne.
    Ah! Si fas els muffins ja m'explicaràs què tal t'han quedat, d'acord?

    Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Muffins fets, han quedat molt i molt bé! Delicious! Molt esponjosos... Quin és el problema? Parar de menjar-ne! També he fet els de poma i han quedat fantàstics :) Ara ja seria genial trobar alguna fruiteria amb blueberries (i altres) fresques...

    Fins la pròxima!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Alba!

      No saps com ens n'alegrem! Ens fa molta il·lusió que hagis escollit aquestes receptes per a provar-les a casa. Les dues donen molt bon resultat i, com tu dius, costa resistir-se a menjar-ne més del compte, oi?

      Una abraçada!

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...