diumenge, 11 de març del 2012

Muffins de iogurt, maduixa i llimona


 Aquesta setmana no hi ha hagut "Baking Friday" amb la Núria. Totes dues teníem l'agenda una mica complicada. Però em vaig proposar que al llarg del cap de setmana miraria de fer alguna cosa per resoldre els esmorzars de la setmana. Vaig trobar una recepta d'un blog nord-americà per fer aquests muffins i, la veritat, em va semblar que tenien una pinta irresistible. Així que ja em teniu aquest matí amb les mans a la massa, intentant emular als grans mestres de la resposteria.


El resultat, us he de dir, ha superat totes les expectatives. Només se m'acut dir que es tracta d'unes magdalenes portades a un altre nivell. Són esponjoses, suaus, gustoses, diferents... En fi, un èxit assegurat. Val a dir, però, que requereixen de tota la vostra concentració i d'una bona dosi de paciència, ja que no es tracta de la típica recepta de 10 minuts remenant, 20 més al forna i apa! a menjar. Veureu que la llista d'ingredients és força complerta (tot i que són molt senzills d'aconseguir) i que alguns requereixen d'una mica de preparació. Tot plegat fa que preparar aquestes delícies ens comporti una mica més de temps del que podria semblar en un principi...però us asseguro que valdrà la pena.

Muffins de iogurt, maduixa i llimona
(12 muffins)

2 tasses de farina
1/3 de tassa de sucre moreno
1/3 de tassa de sucre blanc
2 culleradetes de llevat
1 culleradeta de bicarbonat sòdic
1/2 culleradeta de sal
1/2 tassa de mantega (fosa i freda)
2/3 de tassa de llet
1/2 tassa de iogurt grec (edulcurat o ensucrat)
 3 gotes d'essència de vainilla
2 ous (batuts)
2 culleradetes de ratlladura de pela de llimona
2 tasses de maduixes tallades a trossets
3/4 de tassa de sucre en pols
2 cullerades de suc de llimona

Comencem?

1.- Abans que res, us recomano posar la mantega al microones uns segons per a que es fongui i, posteriorment, reservar-la al "bany maria" en un pot d'aigua freda per tal que s'hagi refredat del tot quan l'aneu a fer servir.
2.- Posar papers a 12 motlles de muffins i preescalfar el forn a 205º.
3.- En bol gran barrejar tots els ingredients "secs": la farina, els dos tipus de sucre, el llevat, el bicarbonat sòdic i la sal. Remenar amb una cullera per a que quedi tot ben combinat.
4.- En un bol mitjà barrejar els ingredients "humits": la mantega, la llet, el iogurt, la vainilla, els dos ous i la ratlladura de la llimona. Remenar-ho bé amb una batedora manual (no cal que sigui elèctrica) assegurant que no hi queden grumulls.


 5.- Afegir la mescla del bol mitjà (ingredients "humits") al bol gran (ingredients "secs") i barrejar bé amb la batedora fins que quedi tot ben combinat.
6.- Posar les maduixes ja tallades (com més petites millor) en un bol petit i afegir-hi dues cullerades de farina. Remenar-ho bé amb una cullera assegurant que totes les maduixes queden recobertes de farina. -Sembla ser que la farina ajuda a que les maduixes no ens quedin al fons dels muffins-.
7.- Afegir les maduixes a la mescla remenant suaument per tal que no perdin del tot la farina. He de dir que aquest pas és bastant difícil de seguir. Si es volen repartir bé les maduixes per tota la massa la farina acaba marxant sí o sí. Així doncs, si no volem que les maduixes caiguin al fons de cada muffin, us aconsello que poseu unes quantes maduixes al fons de cada motlle, i les ompliu amb la massa fins quasi al capdamunt, i acabeu d'omplir amb més maduixes (enfarinades, és clar) apretant-les una mica amb la cullera per a que baixin una mica.
8.- Si no ho heu fet encara, omplir els motlles amb la mescla fins al capdamunt.
9.- Coure al forn uns 30-35 minuts o fins que en punxa'ls per la part central amb un escuradents aquest ens surti totalment net.
10.- Treure'ls del forn i deixa'ls refredar 5 minuts dins del mateix motlle però sobre una reixeta.
11.- Passats els 5 minuts, treure'ls del motlle i deixa'ls refredar completament sobre la reixeta.


12.- Mentrestant, preparar el glass de llimona posant el sucre en pols en un petit recipient i afegint-hi una cullerada de suc de llimona. Remenar enèrgicament fins que quedi tot ben combinat (quedarà molt, molt enganxós, com si fos un xiclet). Anar afegint-hi més suc de llimona de mica en mica i seguir remenant amb força fins aconseguir una mescla espessa, però líquida (això ja depèn una mica dels gustos de cadascú).
13.- Un cop refredats del tot, decorar els muffins amb el glass.
14.- Si voleu, els podeu decorar amb una rodanxeta de maduixa al capdamunt. Sí, ja sé que això potser no mereixia un punt a part, però no m'agradava que la cosa acabés amb el número 13... ;-)


Doncs ja està! Ho heu aconseguit! Us aconsello que us asseieu bé quan feu la primera queixalada a una d'aquestes delícies. Us transportarà a un altre dimensió!!

2 comentaris:

  1. Us felicito per les imatges, la redacció tan cuidada del blog, els temes. Les fotografies.
    Suposo que les dels menjar són vostres. Estan molt bé. Son boniques, atractives. Uns bodegonets preciosos.
    M'agrada la temàtica.
    I la cura i bellesa dels vostres plats, són fins i tot, visualment, molt atractius. I llaminers!!!!

    ResponElimina
  2. Gràcies!! Doncs sí. Les fotografies les fem entre tots dos i t'he de dir que, a vegades, ens porten la mateixa o més feina que la recepta en sí. Ja veus, és tot un procés creatiu. Ens distreu, ens ho passem molt bé i, el millor de tot, després ens encanta menjar-nos-ho!! :))

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...