dissabte, 27 d’octubre del 2012

Chelsea Buns


Avui ha plogut tot el dia. No fa falta apartar les cortines per saber que la pluja segueix allà. Aquesta tarda ha començat a fer fred i s'ha aixecat un vent sorollós i molest. Com diuen per aquí: "The winter is coming". Així que hem fet el què tocava i hem engegat la calefacció. Un dia ideal per fer coses a casa.
Fa uns dies l'Andy em va portar uns "Chelsea buns" que havia comprat a la "Bakery Banks" i la veritat és que em van semblar deliciosos. Això em va fer pensar que feia mesos que no els havia provat. O el que és el mateix: que no els havia preparat al forn de casa. Així que, sense donar-li moltes voltes, he decidit preparar uns Chelsea Buns aquesta tarda que ens solucionin els esmorzars de dos o tres dies. Per sort tenia de tot al rebost.

Aquests panets, per anomena'ls d'alguna manera, són molt populars des del S. XVIII, quan la noblesa urbana els va posar de moda a Londres. És molt comú troba'ls a tot arreu, més o menys elaborats, però sempre deliciosos. Admeten una gran varietat de farcits (melmelada, trossets d'ametlla...) sempre segons els gustos de cadascú, pel que resulten uns dolços molt versàtils. Tot i que l'experiència em diu que els millors Chelsea Buns que pots menjar són els que es preparen a la cuina de casa teva. Així que, si us animeu...


Chelsea Buns
(12 unitats)

Per fer la massa:
450gr de farina
14gr de llevat fresc (de fer pa)
175ml de llet
4 cullerades soperes de sucre
70gr de mantega
1 ou
Un pessic de sal

Per fer el farcit:
30gr de mantega a temperatura ambient
La pela ratllada de mitja llimona
75gr (aprox) de panses
40gr de sucre moreno
Canyela al gust
Una pessic de nou moscada

Pel glassejat:
20ml de llet calenta
2 cullerades soperes de sucre glaç

1.- Posar la farina, el sucre i la sal en un bol ben gros.  Esmicolar el llevat pel damunt i barrejar bé.
2.- Posar la llet al foc en un cassó i afegir-hi la mantega. Remenar de tant en tant fins que la mantega s'hagi fos completament. Retirar del foc i deixar refredar.
3.- Un cop fred, afegir l'ou prèviament batut a la llet i remenar bé. Abocar aquesta mescla al bol de la farina i barrejar bé. Primer amb una espàtula de silicona i, quan comenci a costar, traspassar la massa a una superfície lleugerament enfarinada per poder amassar-la durant uns 10 minuts aproximadament. L'objectiu és que aconseguim una massa ben llisa i brillant. Si us sembla que la massa és massa "dura" i que costa molt de treballar, podeu afegir-hi unes cullerades de llet fins aconseguir la textura desitjada.
4.- Traspassar la massa a un bol ben gros i tapar amb un drap. Deixar en un lloc càlid durant una hora o fins que hagi doblat el seu volum (la podeu deixar dins del microones, però apagat, eh?)
5.- Un cop llevada la massa, disinflar-la clavant-li un cop de puny (sens trecar res, no us animeu!). Traspassar-la novament sobre una superfície enfarinada i, amb l'ajuda d'un corró, allisar-la en forma de rectangle.
6.- Untar la massa amb la mantega a temperatura ambient i escampar pel damunt la resta d'ingredients del farcit.
7.- Amb una mica de compte, enrotllar la massa com si es volgués fer un braç de gitano i tallar-la en 12 trossos.
8.- Traspassar els talls a una plata de forn prèviament engrassada o coberta amb paper de forn i tapa'ls amb un drap de cuina net. Deixar reposar durant una altra hora (vigilant que no els hi toqui cap corrent d'aire).
9.- Passat aquest temps preescalfar el forn a 180ºC. Un cop el forn arribi a la temperatura indicada, posar a coure els Chelsea Buns durant 20 minuts i, passat aquest temps, abaixar la temperatura del forn a 150ºC i coure'ls uns 20 minuts més.
10.- Mentres es van couent, anar preparant el glassejat barrejant la llet calenta amb el sucre glaç. Retirar els Chelsea Buns del forn i inmediatament abocar-hi pel damunt el glassejat. Traspassar a una reixeta i deixar refredar completament.

Mai oblidareu la primera vegada que l'aroma dels Chelsea Buns va impregnar l'aire de la vostra cuina. Ens preparem un te? 


7 comentaris:

  1. que bo, en vull un tall per esmorzar!! el glaçejat li dona un toc fantastic! petons

    ResponElimina
  2. mmmm quina pasaadaa, està per fer-li un bon mossec!

    ResponElimina
  3. Aquests panets tenen una pinta deliciosa, Eva. Jo n'he vist a França però aquí... ben pocs! Quines fotos, precioses.

    ResponElimina
  4. Acabo de descobrir el teu blog i m' agrada molt, les receptes, les fotos, el que expliques.
    Aquesta recepta la vais a intentar fer, aviam com em surt
    Petons,
    Emma

    ResponElimina
  5. Hola. Enhorabuena por el blog. Te he dejado un premio en el mío espero que te guste. Un saludo!

    ResponElimina
  6. M'apunto la recepta i quan pugui en faré uns quants. Ja et diré.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...