divendres, 7 de desembre del 2012

Magdalenes de te amb farcit de maduixa


Han arribat les primeres gebrades. El fred ja no ens sorprèn. Molesta, però no sorprèn. T'acostumes a conviure amb ell, com aquell que aprèn a suportar un veí desagradable. L'avantatge és que el fred té data de caducitat, com les llaunes de conserva, i sabem que d'aquí a uns pocs mesos serà només un malson oblidat.
Els matíns són inevitablement desagradables i conviden poc a passejar. Però s'ha d'acomplir amb els petits rituals i en Guix no els perdona. Tot a l'exterior sembla cobert d'una finíssima capa de sucre llustre. Els dies en que el sol es queda durant unes hores són una benedicció. En dies així el camp es vesteix de gala i adquireix unes tonalitats inimaginables. Si et deixes emportar per la imaginació és fàcil arribar a creure que formes part d'un quadre de Constable. O d'un serial d'època de la BBC. El nostre gosset, en Guix, disfruta molt en aquests mesos de l'any. Està molt més actiu quan sortim i si d'ell depengués estaríem tot el dia al camp, entre els arbres, seguint el curs del riu. A la llunyania s'endevinen les granges, amb els seus plomalls de fum i la seva remor de tràfec.
Acostumem a tornar cansats i amb gana. Res que no s'arregli amb un bon te o una tassa fumejant de cafè ben carregat. Després treballem unes hores fins a l'hora de dinar, mentres en Guix dorm com un angelet.
Avui m'agradaria compartir amb vosaltres una recepta que és molt senzilla de fer i que suposa, al menys aquí, un èxit assegurat. Són les magdalenes de te amb farcit de maduixa, una raó deliciosa per entrar a la cuina.


Magdalenes de te amb farcit de maduixa
(12-15 magdalenes)

2 ous
175gr de sucre
100gr de mantega fosa
50ml de te fort (fet amb dues bossetes de te)
1 bosseta de te
200gr de farina
1 culleradeta de llevat químic
Melmelada de maduixa de bona qualitat

1.- Preescalfar el forn a 175ºC.
2.- Batre els ous amb el sucre fins que comencin a quedar espumosos.
3.- Afegir-hi la mantega fosa i mesclar-ho bé.
4.- En un vaset a part, tallar la bosseta de te i abocar-hi les fulles. Afegir-hi el te i remenar bé per a que es barregi tot.
5.- Afegir el te amb les fulles a la barreja d'ous, sucre i mantega i mesclar bé.
6.- Tamisar la farina amb el llevat químic sobre la mescla anterior i remenar depressa per a que s'integrin tots els ingredients.
7.- Posar una cullerada de la mescla al fons del motlle de la magdalena (o a la capsuleta de paper). Amb una cullereta més petit fer un petit forat al centre i ompli'l amb una culleradeta de melmelada de maduixa. Cobrir amb més mescla.
8.- Un cop totes a punt, coure al forn durant uns 10 minuts aproximadament.


Ja us deia que és una recepta molt senzilla, tal i com podeu comprovar. Al Pare Brown, el sacerdot de la parròquia, li encanten aquestes magdalenes. Tenim amb ell una relació cordial. No som íntims però sintonitzem molt bé. Aquests dies l'home va molt atrafegat amb la recollida de roba i menjar pels més necessitats. És un tros de pa beneït. Un altre dia, amb més temps, us parlarem d'ell perquè val la pena.
Ja falta menys pel Nadal. Que tingueu un feliç dia.

Els ànecs toleren millor el fred que nosaltres. Qui diria que part del riu Shere ja està glaçat!

El Pare Brown a vegades sembla un activista social radical. El Nadal sempre treu el millor de nosaltres.

9 comentaris:

  1. ohhh que boones!! es pot utilizar te negre? que ahir el vaig tastar i és fort i molt bo amb tantes espècies! petons

    ResponElimina
  2. oh, quina pinta! m'agraden les receptes amb te, crec que aviat en provaré alguna. petons!

    ResponElimina
  3. Quina bona pinta i amb el farcit de maduixa un contrast genial...molts petons

    ResponElimina
  4. Dema les faig. les has provat amb nutela??????? el mateix, sense el te, pero el farcit de nutela. un peto. Gelu

    ResponElimina
  5. fantásticas, tienen un relleno buenísimo.
    Besos

    ResponElimina
  6. Por fin os puedo dejar comentarios ;)

    ResponElimina
  7. Serà per què no tinc te a casa, aquí la teista amb nom!!!! no anònima!!! maravelloses!!!

    ResponElimina
  8. Que bones aquestes magdalenes que a partir d´ara pasan al meu bloc de receptes. Em quedo per seguir-te. Un petonet

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...