dilluns, 24 de setembre del 2012

Scones de coco


No ho podem negar. A casa ens encanten els scones. Aquests pastissets per acompanyar el te (o per esmorzar, o per berenar...) tan típicament anglesos. Des dels normals, als farcits de panses, o trossets de xocolata, o llimona...la veritat és que davant d'aquestes petites delícies no sabem dir mai que no.

Avui us proposem una varietat ben diferent d'scones: els de coco. La seva textura és molt més lleugera que la de la resta al ser fets amb llet de coco. A més són gairebé vegetarians (només porten una mica de mantega). I, per acabar-ho d'arrodonir...hi ha algun pastisset que sigui més senzill de fer? No us ho creieu? Doncs, apa! Mànigues amunt!



Scones de coco
(8-12 scones)

Pels Scones

185gr de farina
56gr de sucre
2 cullerades de llevat
1/2 culleradeta de sal
75gr de mantega sense sal
1 tassa de coco ratllat (dolç o normal)
175ml de llet de coco

Pel glassejat

60gr de sucre llustre
175ml de llet de coco


1.- Preescalfar el forn a 190ºC
2.- Posar la farina, el sucre, el llevat i la sal en un bol gros i remenar una mica amb les varilles per a que quedi tot ben barrejat.
3.- Afegir-hi la mantega tallada a cubs i, primer amb una forquilla, i després amb els dits, anar barrejant-la fins que aconseguim una textura semblant a sorra humida.
4.- Incorporar-hi el coco ratllat i la llet de coco i barrejar-ho bé fins que quedi una mescla homogènia.
5.- Aboquem la massa sobre una superfície lleugerament enfarinada i li donem la forma d'un disc d'uns 2,5cm de gruix. Compte! No amassar gaire la massa. Com més es remena més durs ens quedaran després i el que volem és precisament que quedin esponjosos.
5.- Tallar el disc en forma de triangles com si d'una pizza es tractés. A nosaltres ens agrada talla'ls petitons, pel que ens acaben sortint uns 12 scones, però si els voleu més grossos talleu-ne menys i ja està.
6.- Traspassar els scones a una plata de forn que prèviament s'haurà cobert amb paper de forn i coure durant uns 16-18 minuts o fins que les vores comencin a agafar un lleuger to daurat.
7.- Retirar del forn i deixar refredar 3-4 minuts a la mateixa safata. Posteriorment traspassa'ls sobre una reixeta i deixar que es refredin completament.
8.- Mentrestant preparar el glassejat barrejant bé amb una cullera la llet de coco i el sucre llustre.
9.- Decorar els scones amb el glassejat de coco i...a disfrutar!

Si ja us agraden els scones segur que aquests també us encantaran i si sou dels que encara no n'heu tastat mai...bé, ara ja no teniu excusa. Acompanyats d'una tassa de te o de cafè són perfectes per veure arribar la tardor a través de la finestra.




14 comentaris:

  1. Durant un viatge a Irlanda vam sobreviure menjant scones :)
    I de coco... uau, encara han de ser més bons!

    ResponElimina
  2. Fa dies que em miro receptes d'scones... no tardaré en fer-ne i aquests m'agraden molt! Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Hola, tens un blog molt interessant, tens un premi al meu blog:
    http://vadeteca.blogspot.com.es/2012/09/mhan-donat-un-altre-premi.html
    Petons!

    ResponElimina
  4. Fàcils i bones, Eva! A mi m'encanta el coco. I com que aquí n'hi poses de ratllat i la llet, ja em tens conquistada! M'ho apunto, a veure si em surten tan bé...petonets!

    ResponElimina
  5. bonissims amb el gustet de coco!! i la glasa de cocoo li dona el punt final!!! un èxit! petons

    ResponElimina
  6. Como me gustan los scones¡¡¡. Tengo yo pendiente de publicar una entrada con los clásicos scones, pero estos con coco y ese glaseado tienen que estar deliciosos.

    Bss

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  7. Quina bona pinta!! amb coco, em sembla que no els he tastat mai!!

    ResponElimina
  8. Buf m'encanten els scones! Quins records. No els he provat de fer mai a casa, ho intentaré que tenen una pinta...

    ResponElimina
  9. Ils sont parfaits pour mon thé !!!
    A bientôt !

    Nedj. Pays Basque

    ResponElimina
  10. Encara no he fet mai i menjar de casualitat a Londres, tenen una pinta bestial! Petons

    ResponElimina
  11. he trobat el teu blog i m'he quedat atrapada aqui amb aquestes fotos!!! a part de que les receptes estan super be!
    em quedo a seguir-te!!

    http://www.lamevaprimeracuina.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  12. Què bons, els scones. Nosaltres en vàrem fer no fa gaire.

    ResponElimina
  13. Com a seguidora del vostre blog,us he fet un regal que podeu trobar en el meu blog. Espero que us agradi: http://aracuina.blogspot.com.es/2012/09/premi-liebster-award.html

    ResponElimina
  14. He descobert el vostre blog fa poc i us he fet un regalet (veig que no soc la primera...)
    http://bertaskitchen.blogspot.com.es/2012/10/pollastre-al-curry-amb-verduretes-i.html

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...