dissabte, 23 de febrer del 2013

Pastís de pollastre i bolets (Chicken and Mushrooms Pie)

 
Fins no fa massa jo era de les que pensaven que la cuina anglesa es limitava a poc més que el plumcake, quatre pastissets deliciosos, alguns plats amb carn i uns pocs "potajes peleones". El cert és que, de la mateixa manera que els francesos saben vendre molt bé la seva cuina, els anglesos o no ho saben fer o no tenen cap interès en fer-ho. He de reconèixer, però, que la meva opinió ha canviat en aquests darrers anys. Els números del Country Living, així com el llibres i vídeos d'en Jamie Oliver en tenen la culpa. Ara ja puc afirmar sense que em caiguin els anells que la cuina anglesa existeix, que és rica i variada i que, a més, és molt saborosa. El millor de tot és que l'Andy comparteix la meva opinió. Faig aquesta observació perquè el meu home sempre feia broma de la "inexistent gastronomia anglesa" i he hagut de suportar durant anys el seu sarcasme al respecte.
I ja que parlem d'en Jamie Oliver, us recomano que li feu una ullada al seu canal de vídeo al Youtube, perquè estic segura que us encantarà. Aquest és el link per si hi esteu interessats.
Avui us vull convidar a conèixer un dels plats més representatius de la cuina anglesa: el "pie" de pollastre i bolets. Es tracta del típic plat que prepares a la cuina mentre veus caure lentament els flocs de neu al carrer a través de la finestra. Efectivament, per primera vegada aquest hivern la neu ens ha visitat a Waterbridge. Poc, això sí, però millor això que res. En fi, tornant a la nostra recepta d'avui, es tracta d'un plat gustós, contundent i fàcil de preparar, tot que dóna una mica de feina. Res que no es pugui resoldre amb paciència, amor i ingredients sans i naturals. I, per suposat, és ideal per lluir-se si tenim convidats a dinar o sopar a casa. Us animeu? Doncs vinga, endavant!

Pastís de pollastre i bolets
(4 persones)

Per la cobertura:
120gr de farina
Un pessic de sal
60gr de mantega (ben freda)
60gr de formatge Cheddar ratllat
1 ou batut

Pel farcit:
4 pits de pollastre desossats i tallats a cubs
2 cullerades soperes d'oli d'oliva
1 pot de bolets variats
1 ceba petita picada ben fina
1 dent d'all picat ben fi
50gr de mantega
2 cullerades soperes de farina
300ml de llet
200ml de brou de pollastre
Pebre blanc
Sal al gust
Julivert (pot ser assecat)
1 ou batut (pot ser el què ens ha sobrat de la cobertura)


1.- Per preparar el què serà la cobertura tamisar la farina i la sal en un bol i afegir-hi la mantega tallada a cubs petits. Fregar la mantega amb la farina amb l'ajuda dels nostres dits fins aconseguir una textura semblant a les molles de pa. Afegir a la farina el cheddar ratllat, mesclar bé i incorporar el suficient ou batut per a que tots els ingredients s'integrin i puguem formar una massa. Amassar una mica i formar una bola. Tapar-la amb plàstic de cuina i posar-la a la nevera fins que haguem de muntar el pastís.
2.- Posar les dues cullerades d'oli en una cassola i quan aquest sigui calent afegir-hi el pollastre. Quan aquest comenci a quedar blanc afegir-hi els bolets i deixar que es cogui tot junt fins que el pollastre agafi un to daurat. Retirar el pollastre i els bolets de la cassola i reservar.
3.- Incorporar la ceba i l'all a la mateixa cassola en la que hem cuinat el pollastre. Coure durant uns 5 minuts fins que la ceba comenci a estovar-se i reservar junt amb el pollastre.
4.- Posar els 50gr de mantega en una olla neta. Esperar que aquesta es fongui i afegir-hi la farina. Remenar-ho tot bé fins aconseguir una pasta espessa.
5.- En un bol gros, a part, mesclar la llet, el brou de pollastre, el pebre i la sal. Afegir aquesta mescla lentament a la pasta de farina i mantega que acabem de preparar sense deixar de remenar en cap moment. En quant la salsa comenci a bullir, abaixar el foc i deixar que bulli suaument uns cinc minuts o fins que espesseixi. De fet, és gairebé com fer una beixamel. Simplement hem de tenir cura de que no s'enganxi la llet al cul de la cassola i que no ens quedin grumolls.
6.- En aquest punt s'ha de començar a encendre el forn per tindre'l a punt quan correspongui. Aquest ha d'agafar una temperatura de 200ºC.
7.- Un cop la salsa hagi espessit, afegir el pollastre, el bolets, la ceba i l'all a l'olla, remenar bé i condimentar amb julivert picat al gust. Transferir la mescla a una recipient de ceràmica o vidre amb parets altes que sigui apte pel forn i posar a la nevera per a que es refredi.
8.- Passats 10 minuts, o quan veiem que el pollastre només està tebi, treure la bola de massa de la nevera i aplanar amb un corró sobre una superfície prèviament enfarinada (el necessari per a que no se'ns enganxi). Hem d'aconseguir que sigui d'un gruix d'uns 5mm aprox. i que ens cobreixi tota la part superior del recipient en el què hem posat el pollastre.
9.- Treure el pollastre de la nevera i untar tot el voltant del recipient de ceràmica amb ou batut. Col·locar la cobertura al damunt i pressionar bé amb una forquilla a tot el voltant per assegurar que queda ben segellat. Tallar amb unes estisores la part de massa que sobri i, amb un ganivet, fer tres o quatre incisions petites a la cobertura per assegurar que el vapor tindrà sortida i no farà malbé la cobertura. Pintar la massa amb ou batut i enfornar uns 20-25 minuts o fins que la cobertura agafi un to daurat.





8 comentaris:

  1. que bo!! aquests pastissos amb aquests ingredients m'encanten, son plats únics genials!! quina bona pinta.....petons

    ResponElimina
  2. Que bueno este pie de pollo y setas!!! Me encantan los pies y me encanta Jamie Oliver!!!

    El anterior que hice fue de bacalao y este tiene todas las papeletas para ser el siguiente!!! jejeje

    Un besito chicos,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
  3. Molt bona aquesta recepta tan British!! i la crosta aquesta m'agrada molt. Deliciós Eva! Marta

    ResponElimina
  4. Descobrir que la cuina anglesa té coses bones com aqueta no té preu... pollastre i bolets, quina combinació més bona!!

    ResponElimina
  5. Mira jo defenso la cuina anglesa a morir, la gent moltes vegades em diu que estic pirada..ja ja!!! serà que estic enamorada del país, nosaltres sempre em menjat molt be, si ja ho se una mica car si vols menjar be, però tenen unes receptes que enganxen. El teu pastís l´he fet semblant i em sembla exquisit, la meva d´avui també és del J.Oliver tot un personatge que em cau molt be. Unes fotos que fan venir fred...però delicioses!!!! Petonets

    ResponElimina
  6. Tinc ganes de preparar un pie com aquest!! de vegades a casa fem shepherd i cottage pie però de pollastre amb aquesta cobertura encara no, me l'apunto! Jo també opino com tu, sí que hi ha cuina anglesa, amb moltes influències, i a més, alguna de la seva materia primera és excel.lent ;-)

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...