Ho sabem. No tenim perdó de Déu... Fa tant de temps que no escrivíem res al blog que gairebé ni recordava com es feia. En la nostra defensa, però, diré que el nostre "silenci" ha estat provocat per diverses bones raons. Ens els darrers mesos hem donat una empenta més que definitiva a les reformes de casa (tant que fins i tot hi hem pogut posar l'arbre de Nadal!) i, per sort, també hem estat més que entretinguts amb la feina. Resumint, mesos de poc cuinar, poc esbarjo i, en canvi, molt treballar, molt pintar, molt netejar, molt moure mobles, etc. En fi, que ja sabeu que diuen que per lluir primer s'ha de patir i està clar que la nostra penitència (que ja dura més de dos anys i mig!) és la de no tenir ni un segon per a fer res que no sigui casa, casa i casa (i feina, feina i feina).
Sort hem tingut d'aquestes festes que, ni que sigui per uns pocs dies, ens ha permès aturar-nos, escapar de la rutina i fer algunes de les coses que més ens agraden. Entre elles, com no, cuinar coses delicioses per a aquells a qui tant estimem i, per què no dir-ho, gaudir d'una mica de temps lliure. Temps, per cert, que hem volgut dedicar a aquest humil blog i aprofitar l'avinentesa per saludar-vos a tots novament i desitjar-vos tot el millor per aquest any que tot just acabem d'encetar.
Però anem de cara a la feina. La recepta que us porto avui és una petició del Jordi. Entre uns muffins de poma i uns de mandarina es va decantar per aquests segons sense dubtar-ho ni un moment. La recepta és molt senzilla de preparar i el resultat són uns muffins molt esponjosos amb un toc de mandarina deliciós. Us animeu a provar-los?
Muffins de mandarina
(8 muffins)
Pels muffins:
1 tassa de farina
1/2 tassa de sucre
1 culleradeta i mitja de llevat químic
1/2 culleradeta de sal
1 ou gros
1/4 de tassa d'oli (d'un sabor suau)
1/3 de tassa de llet
1 culleradeta d'essència de vainilla
La pela i el suc d'una mandarina
Pel glassejat:
1 tassa de sucre glaç
1 cullerada grossa de suc de mandarina
Per la pell ensucrada:
1/2 tassa de sucre
La pell d'una mandarina
1.- Pre-escalfar el forn a 180ºC i preparar una plata de muffins amb els seus paperets.
2.- Barrejar en un bol tots els ingredients secs: farina, sucre, llevat i sal.
3.- En un altre bol barrejar tots els ingredients humits: ou, oli, llet, essència de vainilla i pela ratllada d'una mandarina.
4.- Afegir els ingredients secs als humits i barrejar fins que quedi tot integrat.
5.- Repartir la massa de forma uniforme en els diferents motlles fins a uns tres quarts de la seva capacitat total.
6.- Enfornar durant uns 16-18 minuts o fins que, en punxar-los amb un escuradents, aquest surti completament net.
7.- Retirar del forn i deixar refredar en una reixeta.
8.- Un cop ben freds, barrejar en un bol petit el sucre glaç amb el suc de mandarina. La mescla resultant ha de ser molt espessa, pel que hi podeu afegir més sucre fins a aconseguir-hi. Cobrir la part superior dels muffins amb aquest glassejat.
9.- Per a preparar la pell ensucrada només s'ha de ratllar la pell d'una mandarina i combinar-la amb el sucre fins a que tots dos ingredients estiguin perfectament integrats. Decorar la part superior dels muffins mentre el glassejat d'aquests encara no s'hagi assecat.
2.- Barrejar en un bol tots els ingredients secs: farina, sucre, llevat i sal.
3.- En un altre bol barrejar tots els ingredients humits: ou, oli, llet, essència de vainilla i pela ratllada d'una mandarina.
4.- Afegir els ingredients secs als humits i barrejar fins que quedi tot integrat.
5.- Repartir la massa de forma uniforme en els diferents motlles fins a uns tres quarts de la seva capacitat total.
6.- Enfornar durant uns 16-18 minuts o fins que, en punxar-los amb un escuradents, aquest surti completament net.
7.- Retirar del forn i deixar refredar en una reixeta.
8.- Un cop ben freds, barrejar en un bol petit el sucre glaç amb el suc de mandarina. La mescla resultant ha de ser molt espessa, pel que hi podeu afegir més sucre fins a aconseguir-hi. Cobrir la part superior dels muffins amb aquest glassejat.
9.- Per a preparar la pell ensucrada només s'ha de ratllar la pell d'una mandarina i combinar-la amb el sucre fins a que tots dos ingredients estiguin perfectament integrats. Decorar la part superior dels muffins mentre el glassejat d'aquests encara no s'hagi assecat.
Doncs heus aquí una recepta dolça, senzilla i deliciosa per a retrobar-nos amb tots vosaltres. Esperem poder compartir moltes més receptes, contes i vivències al llarg d'aquest 2014. Un any que, com diuen alguns, de ben segur que farà història!
Si la vostra absència... encara que hagi estat per feina... ha sigut positiva la donem per bona.
ResponEliminaI si quan torneu ho feu amb una recepta com aquesta, mmmm, l'espera no ha estat endebades!
PTNTS
Dolça
Que bé que torneu amb aquesta recepta que ha d'estar bonissima !!
ResponEliminaSegur que la probaré... que tingueu un any molt feliç!!
Quines ganes de tornar a saber de vosaltres…els canvis si son per be…seeeempre son bons!!!
ResponEliminajo m' animo encare que com sempre intentare fer-la amb farina integral…a veure com queda…molt bon any!!!
que be que torneu i amb aquesta força!! quina recepta! se'm fa la boca aigua de veure'l! petons
ResponEliminaencara no els havia vist, aquests muffins, que bons!!
ResponEliminaHola Familía guapa
ResponEliminaBON ANY NOU
Una proposta de super HUMMM
copio, copio, mil petonets Susanna
Acabo de trobar el teu blog i m'encanta! Aquests muffins de mandarina han de ser bonísssims i lleugers. Em quedo com a seguidora i t'enllaço al meu blog! Et llegeixo ;) Petons
ResponEliminaNosaltres també anem superenfeinats, però... mare meva quins muffins!! són un pecat!!
ResponEliminapetonets