dimecres, 1 de maig del 2013

Flam de caramel i canyella 0,0


Si avui és dia 1 de maig vol dir que l'estiu arriba d'aquí a només 51 dies. Visca! Sembla que no i ja el tenim aquí a la cantonada. I tots sabem què vol dir l'arribada de l'estiu, oi? Dies més llargs, relaxats, solet i...platjeta! Aquesta mena d'anticipació de les vacances es nota a Waterbridge, sobretot, per la quantitat de persones que sobtadament et trobes fent footing pels camins de Chalkwood. Homes del poble que fan tot els possible per rebaixar les panxetes que les visites als pubs locals durant els mesos d'hivern han anat construint cervesa a cervesa i dones amb xandalls nous de trinca i sabatilles esportives que encara fan olor a goma nova que surten en grupets de tres o quatre. Sí, l'operació "biquini" també s'inicia als països amb clima més fred, com podeu veure.

Des d'Alfriston Cottage volem aportar el nostre granet de sorra a aquesta lluita contra els grams de més i per aquest motiu anirem publicant més receptes 0,0 a part del ja famós Mousse de xocolata o els pastissos de formatge i préssec que ja teniu al blog. Per començar, aquestes delicioses postres facilíssimes de preparar i amb un resultat espectacular. Dolç sense sentiment de culpa, què més es pot demanar?


Flam de Caramel i Canyella 0,0
(10 flams petits)

500ml de llet desnatada
5 Caramels de nata i toffee sense sucre
1/2 branqueta de canyella
10gr de gelatina en pols o 6 làmines de gelatina
175gr de formatge d'untar light (tipus Philadelphia)
1 cullerada d'edulcorant liquid
1 pessic de sal

1.- Posar la llet en un cassó al foc juntament amb la canyella i els 5 caramels i anar removent amb unes varilles manuals per evitar que aquests s'enganxin al fons. Un cops s'hagin desfet els caramels i la llet arrenqui el bull retirar el cassó del foc.
2.- Posar la gelatina a hidratar uns 5 minuts en aigua freda.
3.- Colar la llet amb un colador de malla fina per evitar que hi hagi restes de tel o de la branqueta de canyella.
4.- Escórrer bé la gelatina i afegir-la al cassó de la llet. Remenar bé per a que la gelatina es dissolgui completament amb la pròpia escalfor de la llet.
5.- Afegir el formatge d'untar a la mescla anterior i remenar bé amb les varilles manuales (o elèctriques) fins aconseguir que no hi quedin grumolls.
6.- Condimentar amb un pessic de sal i una cullerada d'edulcorant liquid.
7.- Repartir la mescla en diferents motlles de magdalena o similar de silicona que prèviament haurem col·locat sobre una safata per poder transportar cap a la nevera sense que se'ns vessin pel camí.
8.- Deixar sobre el marbre de la cuina fins que la mescla s'hagi refredat completament i després posar a la nevera unes 4 hores fins que quallin.

Aquest flam està deliciós per menjar sol o acompanyat per una miqueta de canyella en pols o per una cullerada ben farcida de melmelada sense sucre. Sigui com sigui és un caprici que ens podem donar totes les vegades que ens vingui de gust sense haver d'amoïnar-nos per les calories. Us animeu a provar-lo?

10 comentaris:

  1. Oh! quina pinta!!! a sobre light, millor no pot ser. Quina gràcia lo dels homes fent footing per la cervesa!!! Petonets

    ResponElimina
  2. aquest postre té molt bona pinta!! l'apunto per fer-lo ben aviat....com m'agrada el formatge! petons

    ResponElimina
  3. Sóc una adicta als flams. i aquest teu, que no es troba als súpermercats, ha de ser una delícia!! 51 dies per l'estiu ja...? apa, que bé!! Ganes de caloreta i relax, sí! Petons

    ResponElimina
  4. Andy i Eva; -Alfriston Cottage- Genial, amb operació "biquini" o sense... deliciós¡¡
    Salutacions Eva i Andy¡¡ :O) :O)

    ResponElimina
  5. Que flan tan delicioso!!! Ahora me han entrado ganas de tomar uno de esos!!! Ains...

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
  6. Ui què bo aquest flam! I de formatge! Jo també sóc de les que s'han posat les "trainers" amb l'arribada de la primavera i necessito temptacions 0% com aquesta proposta... i fer bondat ;-))))

    ResponElimina
  7. Eps!! Quina recepta més bona, aquesta del flam. A més, això que siga "light" està molt bé!!! Segur que el faré!! Disculpeu-me que no vos haja dit res abans. Ara mateix us enllace!! Salutacions

    ResponElimina
  8. mmm, m'agrada tant la canyella que no em puc resistir a apuntar-me aquests flamets a la llista de pendents.
    Gràcies per compartir-los!

    PD.teniu un petit premi al meu blog; si us ve de gust el recolliu i seguiu la cadena. Petons!

    ResponElimina
  9. Hola,

    Hem vist que teniu moltes receptes al vostre bloc i us volem presentar www.lestevesreceptes.cat, un portal web on els nostres usuaris poden buscar entre més de 38.000 receptes de les pàgines i blocs més populars en llengua catalana.

    A la nostra página hem creat la secció TOP BLOCS DE RECEPTES, un rànquing de blocs on vosaltres també podeu afegir el vostre bloc. Nosaltres indexem les vostres receptes i els usuaris les poden trobar utilitzant el nostre potent motor de recerca. Lestevesreceptes.cat té més de 2.500 visitants únics cada dia que busquen receptes a la nostra página, generant una gran quantitat de tràfic per tots aquells blocs que formen part del nostre portal. I el millor de tot és que no us heu de preocupar de res perquè tot a Lestevesreceptes.cat és gratis!

    Lestevesreceptes.cat té pàgines germanes a França, Portugal, Itàlia, Estats Units o Suècia, entre d’altres. Voleu formar part d’aquesta gran familia? Ens agradaría molt comptar amb vosaltres.

    Moltes gràcies per la vostra atenció i restem a la vostra disposició!!!!

    Carles Vicente
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...