diumenge, 11 de novembre del 2012

Tires arrebossades de pollastre (al forn) amb salsa de mel i mostassa


Llegeixes arrebossat i automàticament veus una mena de comptador imaginari de calories que es dispara (més o menys com els de les benzineres quan anem a omplir el dipòsit). Però hi ha altres maneres d'arrebossar. Paraula d'honor. Aquestes tires de pollastre es fan al forn i queden cruixents per fora i molt tendres per dins. A més, sucades en aquesta salsa són tot un vici. A casa, és treure-les del forn i desaparèixer en 5 mintus. De veritat, si voleu provar de fer el pollastre d'una manera diferent, heu de provar aquesta!

Tires arrebossades de pollastre (al forn) amb salsa de mel i mostassa*
(per a 4 persones)

4 pits de pollastre desossats
1 tassa de maionesa (pot ser light)
1/3 de tassa de mel
1/4 de tassa de mostassa (de la varietat que més us agradi)
Una mica d'all en pols
Dues tasses de pa ratllat
Sal i pebre

1.- Combinar en un bol la maionesa, la mel, la mostassa, l'all en pols i una mica de pebre. Tastar i afegir sal si es creu convenient. Separar la salsa en dues meitats i guardar a la nevera en dos recipients separats. En un hi tindrem la salsa en la que marinarem el pollastre i l'altra serà la salsa on sucarem les tires de pollastre.
2.- Netejar l'excés de greix que puguin tenir els pits de pollastre i talla'ls diagonalment en tires d'uns 1'5-2cm d'amplada. De cada pit us en sortiran unes 7 o 8 aproximadament.
3.- Posar les tires de pollastre dins d'una bossa per a congelar menjar (amb tanca zip) i afegir-hi una de les meitats de la salsa que hem preparat. Remanar bé fins aconseguir que totes les tires estiguin ben impregnades de salsa i guardar a la nevera un mínim de 30 minuts o tota la nit si voleu que agafin molt sabor.
4.- Preescalfar el forn a 200ºC i preparar la safata en la que courem el pollastre. Si volem embrutar el menys possible us recomano forrar la safata del forn amb paper d'alumini i al damunt posar-hi un parell de reixetes de les de refredar galetes o pastissos previament untades amb oli per a que no s'hi enganxi el pollastre. El fet de posar les tires de pollastre damunt de la reixeta i no directament sobre la safata farà que aquestes estiguin cruixents per tots els costats.
5.- Treure les tires de pollastre de la bossa on s'estaven marinant. Arrebossar-les amb el pa ratllat i anar-les distribuint sobre la reixeta que hem preparat. Si us sobra salsa del marinat no l'aprofiteu per sucar-hi les tires cuites. Descarteu-la i ja està.
6.- Coure al forn les tires de pollastre fins que el pa agafi un to daurat (aprox. uns 30-40 minuts).
7.- Servir calentes amb la meitat de la salsa que guardàvem a la nevera.


Què us sembla? Si teniu nens us asseguro que seran tot un èxit. Al menys a casa ho van ser i això que el Jordi és cada dia més exigent! Qui diu que un pit de pollastre és "soso" i insípid??

*La font original de la recepta és aquesta, blog que us recomano de veritat ja que està farcit de receptes senzilles de preparar i molt econòmiques. Perfecte pels temps que corren! A més, inclou fotos del procés pas a pas, pel que no patiu si no domineu massa l'anglès. Amb les imatges us serà molts senzill d'entendre.

9 comentaris:

  1. Quina bona pinta, als nens em sembla que els hi encantarà!! petons

    ResponElimina
  2. quina pinta!! això és més per nens que per adults!! i aquesta salseta...que dir! Petons

    ResponElimina
  3. En casa no comemos mucho frito,pero este plato siempre es una excepción!Nos gusta mucho y con esta salsa seguro que es aun mas delicioso!!!Lo probarémos pronto!petons!

    ResponElimina
  4. M'agrada molt com prepareu el pollastre! ja vaig provar la recepta que vau fer amb iogurt i em va encantar, aquesta segur que la farem a casa també!

    Laia

    ResponElimina
  5. Quin aperitiu aperitiu més bo! I fet al forn molt millor que fregit!

    ResponElimina
  6. Si que té bona pinta, ho probaré¡!

    Petó

    ResponElimina
  7. aquesta salsa de mel i mostassa li va de maravella!!! quina delicia! petons

    ResponElimina
  8. M'emporto la salseta perquè els arrebossats no ens agraden massa...però be el faig a la planxa o fregidet i arreglat...petons

    ResponElimina
  9. La vam fer diumenge per dinar. Vam fer servir indiot en lloc de pollastre, macerat tota la nit. La carn va quedar amb un gustet molt bó, i la salsa estava impressionant. He penjat l' enllaç a la meva pàgina. Enhorabona pel blog.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...