dijous, 5 de juliol del 2012

Sorbet de meló i taronja


Seguim practicant amb la nostra maquineta de fer gelats i us hem de confessar que, com més la fem servir, més enamorats n'estem. Sembla mentida que un aparell tan senzill et pugui alegrar tan la vida. Je, je, je... I és que això de poder fer-te els gelats i els sorbets a casa, amb els ingredients 100% naturals...no té preu (bé, sí que té preu i és d'uns 20€ aproximadament!).

La recepta d'avui és senzillíssima, amb ingredients que tothom (o quasi tothom) té a l'abast ara mateix i que dóna un resultat espectacular. Els dies de calor són una altra cosa amb una tasseta d'aquest sorbet. Paraula d'honor!


Sorbet de meló i taronja
(per a 1 litre de sorbet)

Un meló de tipus Cantaloupe d'un quilo aproximadament i que estigui ben madur*
1/4 de tassa de suc de taronja
1/3 o 1/2 tassa de sucre en funció de com de dolç volguem el sorbet (o de com de madur ens hagi sortit el meló)
Una cullerada d'un licor dolç. Nosaltres hem fet servir Ron blanc però un Cointreau o altre licor afruitat també hi aniria bé.
*: És millor un Cantaloupe perquè el seu color és taronja i és molt dolcet. En barreja'l amb el suc de taronja aconseguirm aquest color tan espectacular i minimitzem la quantitat de sucre que necessitem afegir.


1.- Retirar tota la polpa del meló descartant les llavors i la pell.
2.- Esprémer el suc de taronja.
3.- Passar la polpa del meló, el suc de taronja, el ron i el sucre a una batedora de vas o, si no en tenim, a un pot gros per poder passar-hi el túrmix.
4.- Processar força estona fins aconseguir una textura el més líquida possible i sense grumolls.
5.- Posar a refredar a la nevera un parell d'hores (si sou molt impacients podeu saltar-vos aquest pas però s'ha de reconèixer que la textura final és molt millor si el refrigerem una mica abans de congelar).
6.- Passat aquest temps, treure de la nevera i passar a la màquina de fer gelats. Seguir les instruccions de la mateixa fins que aconseguim la consistència dessitjada i traspassar al recipient que guardarem al congelador. 

Si no teniu màquina de fer gelats no patiu. Podeu fer sorbets o gelats igualment però us portarà una mica més de feina. Un cop es treu el sorbet de la nevera es tracta de posa'l en el contenedor que guardarem al congelador i congelar directament. Això sí, aproximadament cada hora haureu de treure el sobret del congelador, passa'l per les varilles una estona i tornar a congelar. Aquest procediment s'ha de fer al menys tres vegades. L'objectiu del mateix és simplement evitar que es formin els típics cristalls de gel i que la consistència sigui més cremosa. De fet, l'alcohol (ron blanc en aquest cas) que hi posem és per minimitzar la formació d'aquests cristalls. Per últim, volia comentar-vos un petit "truc" que fem a casa per a que el gelat no perdi la seva textura quan el treiem de la màquina per posa'l al congelador (també serveix en el cas que no tingueu màquina) i és que guardem sempre un "tupper"buit en un dels calaixos del congelador a punt per a posar-hi la nostra següent creació. Al traspassar la mescla a un recipient que ja està ben fred ajudem a que no es desfaci.

I ara sí! A disfrutar de l'estiu amb una bona cullerada de sorbet de color taronja!! Qui s'hi pot resistir?

12 comentaris:

  1. Am pocs dinerets i amb ingredients senzills de trobar, les coses qe es poden arribar a fer.
    Salutacions Andy i Eva¡¡ :-D ;-D

    ResponElimina
  2. puc canviar el meló per síndria? llavors és perfecte!!! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Roser: Ya colgamos hace unas semanas un sorbete de sandía y limón. Te aseguro que el resultado es delicioso.
      Saludos desde Waterbridge.

      -Andy-

      Elimina
  3. 20€? On dius que heu comprat este aparell de gelats???

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi, Pascu. ALDI y LIDL acostumbran a tener con frecuencia este tipo de aparatos a precios súper económicos. Nosotros estamos siempre pendientes de estas de ofertas de estas dos marcas porque la relación calidad-precio es muy buena. Para trastos de bricolage, también.
      Saludos desde Waterbridge.

      -Andy-

      Elimina
  4. Un color, una textura i una presentació excel·lent.
    Bon cap de setmana,
    Nani
    Ah, dilluns la convocatòria de la melmelada!

    ResponElimina
  5. Se le ve delicioso, mientras lo estaba leyendo la boca se me hace agua, no he preparado nunca helado, y soy un gran consumidor en verano de ellos, voy a probar de hacerlo, me llevo la receta.
    Buen fin de semana.
    http://xoriguer48-lasrecetasdelabuelo.bl...

    ResponElimina
  6. A l'estiu els sorbets fets a casa es posen divinament. I la combinació que has escollit m'encanta!

    ResponElimina
  7. Acabo de encontrarme con tu blog y me quedo a seguirte, he estado viendo más cositas y me han gustado todas!!
    Un saludo desde coeurdecuisine.blogspot.com

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Cris:
      Sé bienvenida a Alfriston Cottage. Agradecemos tu interés y tus amables palabras. Nos encantará tenerte por aquí cuando gustes. Vamos a echar una ojeada a tu blog. Que tengas un feliz día.
      Saludos desde Waterbridge.

      -Andy-

      Elimina
  8. Ahora buscaba una receta de sorbete y, guau, me he topado con vuestro magnífico blog. La receta me encanta y ahora mismo me voy a dar una vuelta porque ya le he echado el ojo al helado de cerezas y otras recetas...mmmm. Bueno a comprar un melón Cantaloupe ahora mismo!!!!!

    ResponElimina
  9. oh yay, a stolen recipe. https://www.cookincanuck.com/orange-cantaloupe-sorbet-with-orange-slices-recipe/
    here was a year before yours. I hope you're ashamed.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...