dijous, 26 de juliol del 2012

Pastís de formatge 0,0


2, 1...0!!! Aquest compte enrera és per deixar clar quants dies falten per a que la major part de la gent de per aquí agafi vacances. Dijous, divendres i...festa!!! Solet, platgeta, piscina, muntanya, bosc, "xiringuitos", gelats, i moooltes hores en banyador o biquini. Us ho imagineu, oi? Sí, sí. Jo també. I sou molts i moltes els que, com jo, abans de posar-vos la famosa prenda de bany us la mirareu de dalt a baix i us preguntareu allò de...segur? Prou! No hem de patir més per aquesta prenda. Ja, ja sé que durant l'any no ens enrecordem d'ella i que quan arriba el moment ens maleïm per haver menjat totes aquelles coses que no havíem d'haver menjat (però que estaven taaaaant bones!). S'ha acabat! Una altra manera de fer pastissos és possible! I la prova és aquest pastís de formatge que avui us portem i que, com no, hem titulat 0,0. Per què sí. Per què assaborir quelcom bo i no sentir-se culpable a la vegada és possible!

Pastís de formatge 0,0
(4 raccions - per a un motlle quadrat de 14,5cm)

125gr de formatge tipus Philadelphia light*
1 ou
1 iogurt desnatat de llimona
100ml de llet desnatada
2 cullerades de Maicena
Edulcorant apte per cocció al gust (jo vaig fer servir Estèvia)
Opcional: una cullerada de melmelada de maduixa baixa en calories

*Si voleu que encara sigui més 0,0 podeu fer servir formatge fresc batut 0% M.G. tot i que també us dic que tindrà menys gust a formatge. Tot depèn de com de tranquil·la voleu tenir la conciència després de menjar-vos un tall d'aquest deliciós pastís!


1.- El procediment és taaaant senzill que fins i tot em fa una mica de vergonya explica'l.... Però bé, som-hi. Pre-escalfar el forn a 200ºC.
2.- Barrejar amb el túrmix tots els ingredients.
3.- Traspassa'l al motlle i enfornar durant 30 minuts.
4.- Un cop fora del forn, deixar refredar del tot i posar a la nevera per menjar ben fresquet. Si es vol, es pot acompanyar de melmelada de maduixa que li dóna un contrast boníssim. Nota: aquest punt no feia falta explica'l, però és que si no la recepta quedava una mica "pobra", no us sembla?

Per cert, us he dit al principi que el motlle que hem utilitzat és quadrat de 14,5 cm i és veritat. A la foto el veieu rodó perquè se'm va passar pel cap talla'l amb un talla pastes. Mira, una llicència poètica del darrer moment. Per suposat, les "restes" de pastís que ens van quedar van durar menys que un caramel a la porta d'una escola. És clar, amb l'excusa que eren les "sobres"....

I apa! A menjar pastís sense cap mena de remordiment posterior i lluïnt "tipasso" en banyador, biquini o el que faci falta. Perquè sí. Perquè podem i perquè, com diuen a la tele: ho valem!



9 comentaris:

  1. Serà light però a la foto fa molt bona pinta. M'hi apunto!
    Marta

    ResponElimina
  2. Aquest ens l'haurem d'apuntar i fer-lo ràpid, que com tu dius, el banyador ens l'hem de posar ja!!!!
    El goig que fa i lo fàcil que és de fer!!! Res de vergonya! Tant de bo tots els postres fossin tan fàcils de fer com aquest!!!!!
    Bé, jo aquesta setmana a Las recetas de ella y el abanico
    he posat unes postres que encara són més ràpides de fer.... Serà la calor que ens torna pràctiques?
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Margarida:
      Estoy convencido que el calor nos cambia en muchas cosas. Afortunadamente aquí, en Waterbridge, disfrutamos de un clima razonablemente benigno. Tan benigno que a veces no sabes si preparar un plum cake, un pudding, un sorbete o directamente un helado. Pero sí, reconozco que el calor nos vuelve más prácticos.
      Saludos desde Waterbridge.

      -Andy-

      Elimina
  3. Osti que rapid i facil no??!!! i light!!! nois m'encanta aquesta recepta!! ideal per caure a la temptació una i una altra i una altra vegada.....petons

    ResponElimina
  4. ja ja ja! El "porque tu lo vales" ja s'ha fet popular,oi? M'apunto aquesta fantàstica recepta, per a lluÏr tipet per gaudir menjant! Bones vacances, Eva! Ens veiem a la tornada, jo faig una pausa. Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Marina: Ya hemos visto que marchas unos días. Que disfrutes de tu descanso y regreses con nuevas ideas y las pilas cargadas. Nuestras vacaciones este año serán "activas". Aún queda mucho por hacer en el cottage.
      Saludos desde Waterbridge.

      -Andy & Eva-

      Elimina
  5. Això és el que necessitem receptes 0,0, però es que costa tant seguir una bona dieta baixa en greixos i sucres....però amb receptes així es fa més portador, la provaré! Petons

    ResponElimina
  6. mmm te molt bona pinta. Jo penso que mes val menjar una miqueta de quelcom "normal" que les coses light, però.... el vostre pastís em fa dubtar....te una pinta!!!!!

    ResponElimina
  7. M'agrada la ideia de un pastis de formatge "light". Te una pinta irresistible!! Petons

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...