dilluns, 16 de juliol del 2012

Gelat de Cherry Cheesecake


 Anem molt atabalats. Mooolts atabalats. És que el que tenen les mesos de juliol: s'han d'acabar els cursos i això suposa un munt de paperassa, informes, resums, tancaments de grups, avaluacions... Buff!! Així doncs, i abans que res, deixeu que us demanem disculpes per haver "abandonat" el món blocaire durant la darrera setmana. Arriba un moment en què t'adones que tot...no ho pots fer.

Però parlem de coses positives: La Recepta del 15! Bé, com podeu veure, per a nosaltres ha acabat sent la recepta del 16...però al menys hi ha recepta!! La Sandra i el Xavi de Els Fogons de la Bordeta i la Marina de Xocolata Desfeta, en el seu repte culinari mensual proposaven que ens animéssim a preparar plats amb un ingredient central: les cireres. Fa uns dies que a casa vàrem preparar el gelat que us expliquem a continuació i el resultat va ser tan bo que no ho vàrem dubtar ni us segon: el gelat de Cherry Cheesecake seria la nostra aportació al repte de La Recepta del 15. Com ja us hem explicat en alguna altra ocasió, a casa preparem els gelats amb una màquina que vàrem comprar en un supermercat i per molt pocs diners. Per a tots aquells que no tingueu una d'aquestes maquinetes (encara) en la nostra recepta de Sorbet de meló amb taronja us explicàvem com poder prepara'l amb un resultat d'allò més professional.

No us ve de gust alguna cosa fresqueta amb aquesta calor? Doncs, apa! Som-hi!


Gelat de Cherry Cheesecake
(1 litre de gelat)

Dues tasses de cireres sense pinyol (No, no les venen així. Haureu de dedicar una estoneta de les vostres vides a dur a terme aquesta tasca tan pesada i avorrida...però el resultat us compensarà. Paraula d'honor!)
Un paquet de formatge cremós tipus de Philadelphia d'uns 250gr.
1/3 de tassa + 3 cullerades de xarop d'atzavara (Sirope de Agave)*
1/3 de tassa de llet
Una ampolleta de 200ml de crema de llet (amb un 18% de matèria grassa n'hi ha prou)
1 cullerada de suc de llimona
3 galetes tipus Digestive

*El xarop d'atzavara el podeu trobar a qualsevol herboristeria o botiga de productes naturals. Té una textura similar a la mel però amb molt menys aport calòric i totalment tolerat per la gent diabètica. En cas de que no en trobeu o us faci mandra comprar-ne, el podeu substituir per mel al gust. És important, però, no substitui'l tot per sucre (jo també vaig tenir aquesta tamptació) ja que en congelar-se ens farà més cristalls de gel que si utilitzem el xarop o la mel.


1.- Posar les cireres en una olla mitjana i afegir-hi 1/3 de tassa d'aigua i les tres cullerades de xarop d'atzavara (en aquest cas, si no voleu posar-hi el xarop hi podeu posar dues cullerades soperes de sucre i deixar la mel per després).
2.- Quan arrenqui el bull, deixar que bulli dos minuts i retirar del foc. Deixar que es refredi.
3.- Posar el formatge, el xarop d'atzavara (o mel al gust), la llet i el suc de llimona en una trituradora (o pot del túrmix). "Triturar" fins aconseguir una mescla homogènia.
4.- Afegir-hi les cireres fredes i triturar una miqueta més però sense arribar a que s'integrin completament. L'objectiu és que quan mengem el gelat trobem trocets de cirera.
5.- Posar la mescla a la nevera i deixar-la tota la nit refredant. A la vegada, posar al congelador el contenidor on voldreu guardar el gelat un cop estigui a punt (nosaltres fem servir una carmanyola de plàstic).
6.- Un cop refredat, posar la mescla a la màquina de fer gelats i posar-la en marxa. Un parell de minuts abans de retira'l, quan ja gairebé tingui la consistència desitjada, agafar les galetes, posar-les en una bossa de plàstic amb tanca tipus zip, picar-les amb un corró i abocar els trossets de galeta a la cubeta.
7.- Traspassar el gelat acabat de la màquina a la carmanyola que teníem al congelador i congelar un parell d'horetes més.

És recomanable treure'l del congelador uns cinc minut abans de consumi'l per assegurar que no està com una pedra i ens hi deixem les dents. Pel demés, veureu que és cremós i gustós i no té res, absolutament res, a envejar dels gelats que podreu trobar a qualsevol gelateria. Ompliu una copa amb una bona racció d'aquesta meravella i ja podeu cridar: Visca les cireres!! Visca l'estiu!!

17 comentaris:

  1. Vull una geladooora! Perquè m'ha agafat la dèria dels gelats i és molt pràctica... només cal veure el resultat! Quina pinta més i més bona, ha de ser espectacular!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. com m'agrada com us ha quedat!!! un gelat refrescant i únic, que pots gelats de cireres he vist jo...petosn

    ResponElimina
  3. Eva, t'has fet esperar però ha valgut la pena. Quin gelat, tu! Aquest sí que es veu fred, fred... visca l'estiu! Visca les cireres!!!! Ja ja ja. Petonet!

    ResponElimina
  4. us ha quedat genial i molt apetitos!!!! no pasa del findi que el faig!

    ResponElimina
  5. Ooooh, qué boníssim! últimament m'he afeccionat als gelats amb base de formatge, estan deliciosos!
    El toc de les galetetes m'encanta!

    Petonets ;-)

    ResponElimina
  6. Quin resultat tant bo, no? En té la pinta! Petons

    ResponElimina
  7. Pues sí que estamos contentos. Contentos por el resultado del helado. Y más que contentos por el acierto en la compra de este trasto maravilloso. Era una de esas cosas de las que hablas de tanto en tanto, pero que como no es urgente... En cuanto vimos la oferta en el folleto del Lidl no lo dudamos. Sé que en el Tesco hay ahora una oferta muy buena... pero es un pelín más cara ;-)
    Saludos desde Waterbridge.

    -Andy-

    ResponElimina
  8. ¡Qué bueno! Lo he hecho con yogur pero con queso todavía no lo he probado. Aún, que no pienso tardar mucho. Besos.

    ResponElimina
  9. Riquisimooooo chicos. Soy una fan incondicional de las cerezas y acabo de publicar tambien un helado de cerezas y queso mascarpone parecidillo, pero sin ese toque de cheesecake tan espectacular que tiene el vuestro.

    Así que me lo llevo sin pensarmelo 2 veces.

    Y yo que había prometido no poner mas recetas de cerezas esta temporada.....

    Para la propuesta de las chicas del "15", me decante sin embargo y mira tu por donde, de un pie de cerezas, muy british. ¡que casualidad!

    Bss

    Virginia "sweet and sour"


    Bss

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  10. Aquest gelat ha d’estar molt bo
    Petons

    ResponElimina
  11. Buenísima vuestra propuesta. Yo también he llegado por los pelos a lo del 15, pero es que últimamente casi no llego a nada. Un beso para los dos.

    ResponElimina
  12. Sembla boníssim. Em quedo la recepta per fer-la!
    M'ha agradat molt el teu bloc. Ja tens una altra seguidora!
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Marta: Sé bienvenida a Alfriston Cottage. Estaremos encantados de tenerte por aquí siempre que gustes.
      Saludos desde Waterbridge.

      -Andy-

      Elimina
  13. Ja us trobava a faltar parella!! Eva quan parles de tasses és la mida americana de cups? té una pinta estupenda per fer-lo!! una abraçada, Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marta!

      Sí, sí. Les tasses són de mida "americana" tot i que no fa gaire vaig fer una prova i les meves tasses "catalanes" mesuren el mateix que el meu mesurador de "cups" americanes.
      Si t'animes a prepara'l ens ho expliques, ok?

      Una abraçada!

      Eva

      Elimina
  14. No us preocupeu, a l'estiu costa seguir aquest món, a fora fa molt bon temps per gaudir de l'aire lliure i l'ordinador sempre queda un xic de racó, almenys a mi em passa. Te totes maneres m'arriben tots els vostres post al correu i sempre us llegeixo! Ja ho sabeu, passi o no passi per aquí us vaig seguint les pases. Bon estiu, companys!
    Ah! el gelat ha de ser boníssim! Em guardo la recepta.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...